Kuru fasulyenin faydaları saymakla bitmiyor Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti kanser düşmanı çıktı

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan Kuru Fasulyenin faydaları okuyanları şaşkına çevirdi. Kansere karşı koruyuculuğu bile ortaya çıkan sofraların şahı faydaları ile okuyanları şaşırttı.

Kuru fasulyenin faydaları saymakla bitmiyor Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti kanser düşmanı çıktı

Sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan ve yemeğinden salatasına kadar farklı pek çok şekilde pişirilen kuru fasulyenin yeni faydaları ortaya çıktı. Kuru fasulyenin faydaları okuyan kişileri şaşırtırken son yapılan araştırmalar ile fasulyenin içerisinde bulunan etken maddelerin kansere karşı bile koruyucu özelliği olduğu ortaya çıktı. 

Kuru fasulye pilav ikilisi pek çok kişinin vazgeçilmez favorisi olarak görülürken fasulyenin lezzetli olmasının yanı sıra aynı zamanda tam bir şifa kaynağı olduğu da ortaya çıktı. Vitamin ve mineraller yönünden zengin yapısı ile dikkat çeken kuru fasulye aynı zamanda kansere karşı da koruyucu özelliğe sahip. 

KURU FASULYENİN FAYDALARI NELERDİR?

Yapılan son araştırmalarda kuru fasulyenin yeni bir özelliği ve faydası daha ortaya çıktı. Kuru fasulyenin yüksek protein kaynağı olduğu bilinirken bu özelliği sayesinde et yemeyen kişilerin protein ihtiyacını karşılaması yönünden öne çıkıyor. Kırmızı et tüketen kişilerin almış oldukları pek çok besin değeri kuru fasulye tüketilerek te alınabiliyor. Üstelik kuru fasulyenin kırmızı ete oranla çok daha yüksek oranda minerale sahip olduğu biliniyor. 

Kuru fasulyenin faydaları saymakla bitmiyor Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti kanser düşmanı çıktı - Resim : 1

Kuru fasulyenin bilinen en önemli faydası kan şekerini dengelemesi olarak öne çıkıyor. Şeker hastaları kan şekerini dengelediği için kuru fasulyeyi sık sık tüketiyorlar. Buna ek olarak kuru fasulyenin son derece güçlü bir antioksidan kaynağı olduğu belirlenirken bu özelliği ile kuru fasulye tüketen kişileri kansere karşı da koruyor. 

Kuru fasulyenin faydaları saymakla bitmiyor Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti kanser düşmanı çıktı - Resim : 2

Kuru fasulye tam bir kanser düşmanı olarak anılırken kanseri engellemesinin yanı sıra kanserli hücrelerin yayılımının da engellediği ortaya çıktı. Mineral, kalsiyum, lif, demir, vitamin ve protein yönünden son derece zengin olan kuru fasulyenin aynı zamanda hiç kolesterol içermedi de biliniyor. Bu özelliği ile kuru fasulye kalp damar hastalıklarına, karaciğer yetmezliğine, kalp çarpıntısına ve böbrek taşlarına iyi geliyor. 

Etiketler: sağlık, kanser