KPSS Sonuçları Açıklandı mı? ÖSYM Başkanı, Sonuçların Duyuru Tarihini Paylaştı

Kamu sektöründe işe girmek isteyen birçok lisans mezunu aday, heyecanla bekledikleri Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Heyecanlı bekleyişin sonuna ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un yaptığı duyuru ile nihayet ulaşıldı.

KPSS Sonuçları Açıklandı mı? ÖSYM Başkanı, Sonuçların Duyuru Tarihini Paylaştı

Ankara'da düzenlenen 2023-KPSS Lisans Alan Bilgisi 1'inci oturumu, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri testlerini içeren bölümlerle başladı.

KPSS Sonuçları Açıklandı mı? ÖSYM Başkanı, Sonuçların Duyuru Tarihini Paylaştı - Resim : 1Adaylar, sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine gelerek KPSS'nin ilk oturumu için hazırlandı. Güvenlik kontrolleri tamamlanan adaylar, saat 10.00'a kadar sınav salonlarına alındı. Sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanlarıyla sınav merkezlerine gelen adaylar, sınav öncesinde üzerlerindeki madeni para, kağıt, peçete, kol saati, anahtar ve takıları emanete teslim etti.

ÖSYM BAŞKANI ERSOY'DAN ZİYARET

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Bayram Ersoy, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde sınava giren adaylarla bir araya geldi. Ersoy, fakülte bahçesinde adaylarla buluşarak hedefleri ve hazırlık süreçlerine ilişkin sohbet etti. Sınav salonlarını gezen Ersoy, adaylara başarı dileklerini iletti.

KPSS Sonuçları Açıklandı mı? ÖSYM Başkanı, Sonuçların Duyuru Tarihini Paylaştı - Resim : 2

ÖSYM Başkanı Ersoy, 23 Temmuz'da başlayan ve 6 Ağustos'ta sona erecek olan KPSS sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ersoy, toplamda 9 ayrı alanda ve 3 oturumda gerçekleşen sınavlara 183 bin 252 adayın katıldığını belirtti. Sınavlar, bugün, öğleden sonra ve yarın olmak üzere düzenleniyor. Ersoy, 35 il merkezinde ve toplamda 488 okulda sınavların yapıldığını, adayları ise 6 bin 600 civarındaki salonlarda sınava aldıklarını ifade etti. Bu sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için toplamda 24 bin görevlinin hizmet verdiğini söyledi.

"KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?" Sorusu Yanıtlandı!

ÖSYM Başkanı Ersoy, kamu kurumlarının ihtiyacı olan personelin sağlıklı ve adil bir şekilde yerleştirilmesini hedeflediklerini vurgulayarak, KPSS sürecinin olumlu bir şekilde ilerlediğini belirtti. Toplamda 2 milyon 200 bin civarında adayın sınava başvurduğunu açıklayan Ersoy, sınav sonuçlarının 25 Ağustos civarında, ağustosun sonuna doğru ilan edileceğini duyurdu. Adayların uzun süredir beklediği sonuçların ardından, devletin kurumları tarafından talep edilen tercih ve yerleştirme işlemlerinin tamamlanacağını ifade etti. Başkan Ersoy, vatana ve millete hayırlı olmasını dilerken, adaylara da başarılar diledi.

 

Etiketler: ösym, kpss