Kocaeli, Yalova, Bursa, Sakarya, İstanbullular dikkat! Alarm verildi: 'Çetin kışa hazırlıklı olun'

Kocaeli, Yalova, Bursa, Sakarya ve İstanbul gibi Kuzeybatı Türkiye illeri, çetin bir kış mevsimine hazırlanıyor. Meteoroloji yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre, bölgeye kar ve soğuk hava dalgası geleceği ve tarih verildi.

Kocaeli, Yalova, Bursa, Sakarya, İstanbullular dikkat! Alarm verildi: 'Çetin kışa hazırlıklı olun'

Bu yıl yaz mevsimi oldukça sıcak geçti. Hatta temmuz ayındaki bazı günler en sıcak günler olarak tarihe geçti. Öte yandan Meteoroloji Uzmanları sıcak havalara ilişkin sürekli uyarılarda bulundu. Sıcak havalardan bunalan milyonlarca vatandaş artık serin havaların haberini beklerken Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten’den yeni bir uyarı geldi. Bu kışın oldukça sert geçeceğini söyleyerek tarih verdi! İşte konuya ilişkin detaylar…

KIŞ SEVENLERE ŞİMDİDEN MÜJDE! YAZCILAR YANDI

Sosyal medya hesabı üzerinden sık sık vatandaşlara hava durumuna ilişkin bilgi veren Kerem Ökten son olarak şu paylaşımı yaptı:

"Kar, kış severler sizlere ön müjde ! Mevsimlik ilk gelen tahminlere göre önümüzdeki kış, çetin kış koşulları ile geçebilir. İstanbul ve çevrelerinde birden fazla "vortex" ( ) görebiliriz. Netlik yok ancak, sağlam bir kış tablosu oluşmaya başladı, gelişmeleri takip ediyoruz..."

 

Kocaeli, Yalova, Bursa, Sakarya, İstanbullular dikkat! Alarm verildi: 'Çetin kışa hazırlıklı olun' - Resim : 2

VORTEX NEDİR?

Vorteks, atmosfer içinde harekete geçen hava akımı ile ortaya çıkar. Dairesel şekillerle oluşan hava akımının adı vorteks iken, aynı şekillerle oluşan ve kar yağmasına yol açan hava olayı ise vorteks karı olarak adlandırılmaktadır. Ani fırtınalar, ya da sağanak yağışlar vorteks karı oluşturur.