Kerem Ökten uyardı: İstanbul dahil tüm iller önlemlerini alsın.. Pencerelerinizi kapalı tutun..

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, pazartesi sabahı Türkiye’nin kuzeyinde soğuk havanın etkili olacağını duyurdu. Ökten, “Pazartesi sabahı ülkemizin kuzeyi (İstanbul dahil) üşüyerek uyanacak. Pencereleri açık bırakmayın…” dedi. işte detaylar..

Kerem Ökten uyardı: İstanbul dahil tüm iller önlemlerini alsın.. Pencerelerinizi kapalı tutun..

Türkiye’nin kuzeyi, pazartesi sabahı soğuk havanın etkisi altına girecek. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı uyarıda, “Pazartesi sabahı ülkemizin kuzeyi (İstanbul dahil) üşüyerek uyanacak. Pencereleri açık bırakmayın…” dedi. Ökten, soğuk havanın nedenini de Balkanlar üzerinden gelen bir alçak basınç sistemi olarak açıkladı.

PAZARTESİ SABAHINA DİKKAT! SOĞUK HAVA DALGASI GELİYOR

Türkiye’nin kuzeyi, pazartesi sabahı soğuk havanın etkisi altına girecek. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı uyarıda, “Pazartesi sabahı ülkemizin kuzeyi (İstanbul dahil) üşüyerek uyanacak. Pencereleri açık bırakmayın…” dedi.

OKULLAR AÇILIYOR, HAVA SOĞUYOR 

Pazartesi günü tüm Türkiye’de okulların açılmasıyla birlikte, milyonlarca öğrenci ve veli, havanın nasıl olacağını merak ediyor. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, pazartesi sabahı Türkiye’nin kuzeyinde soğuk havanın etkili olacağını belirtti. Ökten, “Üşümeye hazırlanın. Pazartesi sabahı ülkemizin kuzeyi (İstanbul dahil) üşüyerek uyanacak. Pencereleri açık bırakmayın…” ifadelerini kullandı.

SOĞUK HAVANIN NEDENİ NE? 

Ökten, soğuk havanın nedenini de açıkladı. Ökten, “Pazartesi sabahı ülkemizin kuzeyinde soğuk hava dalgası etkili olacak. Bu soğuk hava dalgası, Balkanlar üzerinden gelen bir alçak basınç sistemi ile ilişkili. Bu sistem, Türkiye’nin kuzeyinde bulunan yüksek basınç sisteminin etkisini azaltacak ve böylece sıcaklıklar düşecek.” dedi.