Kardeşlerim Şengül kimdir, kaç yaşında? Kardeşlerim Şengül Eren'i kim oynuyor, nereli?

atv ekranlarında yayınlanan Kardeşlerim'de yeni sezonda Şengül Eren karakteri araştırılıyor. Güçlü oyunculuğuyla ön plana çıkan Şengül Eren karakteri ise merak ediliyor. Kardeşlerim dizisinde Şengül Eren karakterini Fadik Sevin Atasoy canlandırmaktadır. Peki Kardeşlerim Şengül Eren kimdir, Kardeşlerim Şengül Eren gerçekte kiminle evli? Instagram hesabı nedir?

Kardeşlerim Şengül kimdir, kaç yaşında? Kardeşlerim Şengül Eren'i kim oynuyor, nereli?

atv'nin fenomen dizisi Kardeşlerim oyuncuları merak ediliyor. Kardeşlerim'de yeni sezonda Şengül Eren karakteri araştırılıyor. Dizinin başrollerinde ‘’Başrollerini Celil Nalçakan, Halil Özgür Sarı, Cüneyt Mete, Fadik Sevin Atasoy, Ahu Yağtu ve Simge Selçuk paylaşmaktadır. Kardeşlerim Şengül Eren karakteri araştırılıyor. Peki Şengül Eren kimdir? Kardeşlerim Şengül Eren kaç yaşında? Kardeşlerim Şengül Eren nereli? Fadik Sevin Atasoy kimdir? Fadik Sevin Atasoy nereli, kaç yaşında, mesleği ne, evli mi? İşte burcu, boyu, kilosu ve tüm merak edilenler...

KARDEŞLERİM ŞENGÜL KİMDİR? KARDEŞLERİM ŞENGÜL'Ü KİM OYNUYOR?

Kardeşlerim dizisinde Şengül Eren karakterini Fadik Sevin Atasoy canlandırmaktadır.

Kardeşlerim Şengül kimdir, kaç yaşında? Kardeşlerim Şengül Eren'i kim oynuyor, nereli? - Resim : 1

 Fadik Sevin Atasoy kimdir?

1975'te Ankara'da doğdu. Kendisi gibi oyuncu olan babası Sönmez Atasoy Erzincanlı, annesi Emel Göksu Gürcü göçmenidir. Annesinin başka bir evliliğinden, bir bale sanatçısı olan Eren Keleş adında bir kardeşi bulunmaktadır. Fadik ismini babasının, o doğduğu sırada sahnelediği Fadik Kız adlı oyundan almıştır. Küçüklüğünden beri radyoda ve TRT'de birçok çocuk programında yer almıştır.

1998'de Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi mezun oldu. Yine aynı üniversitede yüksek lisansını burslu olarak tamamladı. Daha sonra Devlet Tiyatroları'na girdi ve burada 6 yıl boyunca hizmet verdi. Ayrıca burada idarecilik de yaptı. 2000 yılında Antalya Devlet Tiyatrosu'nda kadrolu oyuncu olarak çalışmaya başladı. İngiltere, Fransa, Rusya ve Bulgaristan'da tiyatro üzerine eğitim aldı ve buralarda çalışmalar yaptı. İngilizce, İtalyanca, Almanca, Fransızca ve Bulgarca konuşabilmektedir.

2000 yılından itibaren çeşitli dizi, film ve tiyatro oyunlarında oynamaya başladı. 2011 yılında babası Sönmez Atasoy'un ölümünden bir süre sonra Amerika'ya yerleşti. Orada, RedCase adında bir yapım şirketi kurdu, daha sonra yapım şirketi RedCase olan, birçok ülkede oynadığı ve başarılar elde ettiği MUSE oyununu yazdı. Birkaç Hollywood projesinde de rol aldı. Hem dizi hem de filmlerdeki rollerinden birçok ödül kazanmıştır. Şu anda çeşitli projelerde yer almayı sürdürmektedir.

Kardeşlerim Şengül kimdir, kaç yaşında? Kardeşlerim Şengül Eren'i kim oynuyor, nereli? - Resim : 2

Televizyon kariyeri

Atasoy, dizilerde oynamadan önce Reha Erdem'in ödül almış bir reklam filminde oynamıştır.

İlk oynadığı dizi Rüya rolüyle oynadığı Bizim Evin Halleri dizisidir. Daha sonraki yıllarda Serseri Aşıklar Sev Kardeşim Ah Be İstanbul  Ayrılık, Dudaktan Kalbe, Son Bahar, Ah Kalbim, gibi birçok dizide rol almıştır. 2009 yılında Avrupa Yakası dizisinin 6. sezonunda Mahide karakteriyle konuk oyuncu olarak yer almıştır. Aynı yıl yayınlanan Ah Kalbim'de Sevilay karakterini canlandırdıktan sonra bir süreliğine televizyon kariyerine ara vermiştir.

Günümüzde ise, atv'de yayınlanan Kardeşlerim adlı dizide Şengül karakterini canlandırmaktadır.Şengül rolü ile 2021'de Moon Life Ödüllerinde Yılın En İyi Kadın Oyuncusu ödülünü 2022'de ise The Best of Time 2022 Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncusu ödülünü kazanmıştır.

Sinema ve film kariyeri

 Atasoy'un ilk rol aldığı film 2004 yılı yapımı Kısmet adlı televiyon filmidir ve bu filmde "Nazlı" rolünü canlandırmıştır. 2005 yılında Döngel Karhanesi ve O Şimdi Mahkum filmlerinde sırasıyla Müstesna ve Katerina rollerini oynamıştır. Aynı yıl O Şimdi Mahkum'daki performansıyla 42. Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır. Ayrıca 11. Sadri Alışık Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde aday olarak yer almıştır. 2007'de Beyaz Melek, Geçerken Uğradım ve Zeynep'in Sekiz Günü filmlerinde oynadı. 2008'de ise Yetkin Dikinciler, Şevket Çoruh ve Hasibe Eren ile birlikte Usta filminde oynamıştır. Zeynep'in Sekiz Günü filmindeki rolüyle 2007'de hem 1. Yeşilçam Ödülleri'nde[28] hem de 40. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu kategorilerinde aday olarak gösterilmiştir. Ayrıca 2008'de 19. Ankara Uluslararası Film Festivali En İyi Kadın Oyuncusu ödülünü kazanmıştır. Usta filmindeki "sevişme sahnesi" basında çok yer almış ve çok konuşulmuştur. Atasoy ise konuk olduğu Cinemania adlı programda bu sahnenin basında çok fazla yer almasına tepki göstermiştir ve bunun abartılmasına şaşırdığını söylemiştir. 2009 yılı yapımı ve 2010'da vizyona giren Ay Lav Yu filminde Zişan'ı oynadı. Atasoy, 2011 yılında babasıyla beraber  Merhaba adlı 20 dakikalık kısa filmde oynamıştır. Film, tedavisi olmayan bir kas hastalığına (ALS) yakalanan babasını görebilmek için Amerika’dan İstanbul’a dönen bir kadının öyküsünü anlatmaktadır. Filmi Amerikalı yönetmen ve yapımcı Lauren Rachen Brady yönetmiş ve yapmıştır. Başrollerinde kendisi, babası Sönmez Atasoy, Nursel Köse, Paxton Winters ve İskender Altın yer almıştır. Bu film aynı zamanda Fadik Sevin Atasoy'un, babası ile oynadığı son filmdir. Bu filmdeki rolüyle aynı yılda New York Üniversitesi tarafından düzenlenen Tisch-First Run Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Aynı yıl Mavi Pansiyon filminde de oynamıştır. Fadik Atasoy, Türk filmlerinin yanı sıra birkaç Hollywood filminde de rol almıştır. 2016'da The 6th Degree ve 2018'de çekimlerine başlanan ve 2019'un sonlarında yayınlanan Peril of a Godsend filmlerinde yer almıştır.