Kaplıca suyundaki mucize kanseri yok edecek! Patent başvurusu yapıldı!

Çağın en büyük tehlikesi olan kanser hastalığının yayılımı insan sağlığını tehdit ediyor. Sadece romatizma ya da vücut lekelerine değil kansere de şifa olacağı tespit edilen kaplıca suyuna yönelik çalışmalar tüm detayları ile haberimizde….

Kaplıca suyundaki mucize kanseri yok edecek! Patent başvurusu yapıldı!

Ortaya atılan iddaa profesör Doktor Bilge Hilal Çadırcı tarafından yapılan bir araştırma da ortaya çıkarıldı. Tokat'ın Reşadiye ve Sulusaray Kaplıcalarında yapmış olduğu bir araştırmada bu suların egzamaya ve romatizmaya iyi geldiğini tespit etti. Ancak suda bulunan etken maddenin kanserli hücrelere yönelik de bir etkisi olduğunu fark etti.

PATENT BAŞVURUSU YAPILDI!

Profesör Doktor Bilge Hilal Çadırcı yaptığı bu tespiti sonrasında çalışmalarını tamamladı ve ilk kez bu suyun ilaç endüstrisinde kullanılabilmesi için özel bir patent başvurusunda bulundu. Tokat'ın Gaziosmanpaşa Üniversitesinde öğretim üyeliği yapan Çadırcı asistanlık döneminde kaplıca suları üzerinde çalışmasını başlattığını ifade etti.

KAPLICA SUYU DERİ KANSERİNE ŞİFA OLUYOR!

Çadırcı konuşmasının devamında: "Tokat'a geldikten sonra Sulusaray kaplıcasındaki suların egzamaya iyi geldiğini duymuştum. Suda ne gibi etkenler var ve nasıl bir etki ediyor diyerek araştırmaya başladık. Klasik çalışmalar mevcut ancak biz daha çok kimyasalların ve bileşiklerin üzerine yöneldik ve araştırma sonucunda yeni daha aktif birleşik elde edildi. Bunun üzerine bir patent başvurusunda bulunduk ve onun sonuçlanmasını bekliyoruz" dedi.

"Sulusaray kaplıcasındaki bir maddenin deri kanserine iyi geldiğini ortaya çıkardık. 5 yıl önce yapılmış bu çalışma üzerinde olumlu geri dönüşler alıyoruz. Suyu kullanıp fayda görenlerde bize geri dönüş yapıyor" dedi.

"BAZI KAPLICALARIN SUYU İÇİLEBİLİYOR!"

Kaplıca suyundaki mucize kanseri yok edecek! Patent başvurusu yapıldı! - Resim : 1

Yalnızca Sulusaray'daki kaplıcalarda değil Sivas'taki kaplıcalarda da şifa olduğunu ifade eden Çadırcı: "Kaplıcadaki balıkların insanlara şifa olduğunu, Sulusaray kaplıcasında balık yok ama toprağının yapısından kaynaklı burada da bir şifa olduğunu ifade ediyor. "

Profesör Doktor Bilge Hilal Çadırcı: "Kaplıca suyunu içtikten sonra olumlu olarak bize geri dönüşte bulunan pek çok hasta var" dedi. Sulusaray kaplıcasının suyu içilebiliyor. "İçip iyileştim" diyenler çok fazla. İçerisinde yer alan Melonun organlarda iyileştirici etkiye sahip oluyor. Sadece deri kanserinde fiziksel olarak fayda sunmuyor. İçildiğinde iç organların da iyileşmesini sağlıyor" dedi.

"Reşadiye kaplıcasının suyu içilmiyor. Buradaki suyun dıştan uygulanması gerekiyor" diyerek ekledi.