Kandilli Rasathanesi'nden Alarm Zilleri: İstanbul Halkını Korkutan Uyarı Az Önce Geldi Bu tarihe dikkat!

İstanbul'da hava koşullarındaki ani değişimlere dair uyarılar yapan Kandilli Rasathanesi, Perşembe günü için önemli bir uyarıda bulunuyor. Bölgede şiddetli yağışlar ve fırtına beklenirken, vatandaşların dikkatli olmaları ve evlerinden çıkmamaları gerektiği vurgulanıyor. Peki bölgeyi bu tarihte nasıl bir felaket bekliyor? İşte cevabı...

Kandilli Rasathanesi'nden Alarm Zilleri: İstanbul Halkını Korkutan Uyarı Az Önce Geldi Bu tarihe dikkat!

İstanbul'un hava koşulları, zaman zaman ani değişimlere sahne olabiliyor ve vatandaşları olumsuz etkileyebiliyor. Bu noktada, Kandilli Rasathanesi'nin uyarıları hayati önem taşıyor. Özellikle Perşembe günü için yapılan uyarılar, bölgede şiddetli yağış ve fırtına beklendiğini gösteriyor. Sağanak yağışlarla birlikte artabilecek sel riski ve güçlü rüzgarın oluşturabileceği tehlikeler, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını gerektiriyor. Önemli uyarı olarak paylaşımın detayları haberin devamında...

 

Son dakika... İstanbullular sıcaklıklardan kurtulamıyor. El Nino'nun ardından şimdide Eyyam-ı bahur sıcaklıkları geliyor. Kuzey Afrika'dan gelen bu sıcaklıklar adeta cehennemi yaşatacak. Vatandaşlar 'Hava sıcaklıkları daha da artacak mı? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Sakın o saatlerde dışarı çıkmayın! Kandilli Rasathanesi'nden İstanbullulara kritik uyarı. Perşembe günü pik yapacak dışarı çıkan yandı!

Temmuz ayında etkisi gösteren sıcak hava dalgası Ağustos ayı itibariyle bomba gibi geliyor. El Nino hava sistemi ile birlikte sıcaklıklar 30 dereceye aşarken vatandaşlar 'Bugün hava durumu nasıl? Hava sıcaklıkları daha da artacak mı?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. El Nino'dan sonra şimdide Eyyam-ı bahur sıcaklıkla geliyor. Kandilli Rasathanesi'nden İstanbullulara uyarı! Perşembe günü pik yapacak evinizden çıkmayın!

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzey ve iç kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Ankara, Kastamonu, Çorum, Ardahan ve Erzincan çevreleri ile Sinop’un iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Kandilli Rasathanesi'nden Alarm Zilleri: İstanbul Halkını Korkutan Uyarı Az Önce Geldi Bu tarihe dikkat! - Resim : 2

KANDİLLİ RASATHANESİ UYARDI: PERŞEMBE GÜNÜ PİK YAPACAK!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı ve Meteoroloji Mühendisi Adil Tek, "Eyyam-ı bahur sıcaklıklarının Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye geldiğini belirterek, bugünden itibaren sıcaklıkların kademeli olarak yükseleceğini söyledi. Sıcaklıkların Perşembe günü pik yapacağını ifade eden Tek, "İstanbul'da Eyyam-ı bahur sıcakları çarşamba günü başlayacak, perşembe günü 'pik' noktaya ulaşacak. İstanbul'da çarşamba sıcaklık 35, perşembe günü 39 dereceye kadar çıkacak. Bugünle perşembe arasında yaklaşık 8 derecelik bir sıcaklık artışı olmasını bekliyoruz. Hafta sonuna doğru sıcaklık kademeli olarak azalmaya başlıyor. Hafta sonu sıcaklık 35 derece civarında olacak. Toplamda 4 gün İstanbul'da sıcak hava dalgasının etkili olmasını bekliyoruz." uyarısında bulundu.

 

"O SAAT ARALIĞINDA SOKAĞA ÇIKMAYIN"

Perşembe günü saat 10.00 ila 16.00 arasında sıcaklıkların pik yapacağını ifade eden Tek, "Vatandaşların saat 10.00 ila 16.00 arasında güneş ışınlarına maruz kalmaması gerekiyor. Dışarıya çıkanların ise açık renkli elbiseleri tercih etmeleri önemli. Ayrıca bu sıcak günlerde su tüketimi çok olmalı, proteinli gıdalardan kaçınılmalı. Sıcaklığın pik yapacağı saatlerde bedeni zorlayan işlerden kaçınmakta önemli." çağrısında bulundu.

 Kandilli Rasathanesi'nden Alarm Zilleri: İstanbul Halkını Korkutan Uyarı Az Önce Geldi Bu tarihe dikkat! - Resim : 3

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

2 AĞUSTOS 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

Kandilli Rasathanesi'nden Alarm Zilleri: İstanbul Halkını Korkutan Uyarı Az Önce Geldi Bu tarihe dikkat! - Resim : 5

3 AĞUSTOS 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

Kandilli Rasathanesi'nden Alarm Zilleri: İstanbul Halkını Korkutan Uyarı Az Önce Geldi Bu tarihe dikkat! - Resim : 6

 

4 AĞUSTOS 2023 CUMA GÜNÜ

Kandilli Rasathanesi'nden Alarm Zilleri: İstanbul Halkını Korkutan Uyarı Az Önce Geldi Bu tarihe dikkat! - Resim : 7

5 AĞUSTOS 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

Kandilli Rasathanesi'nden Alarm Zilleri: İstanbul Halkını Korkutan Uyarı Az Önce Geldi Bu tarihe dikkat! - Resim : 8

6 AĞUSTOS 2023 PAZAR GÜNÜ

Kandilli Rasathanesi'nden Alarm Zilleri: İstanbul Halkını Korkutan Uyarı Az Önce Geldi Bu tarihe dikkat! - Resim : 9

 

Etiketler: hava durumu, İstanbul