Uykularınız Kaçacak! Kocaeli, Yalova, Düzce, İstanbul, Sakaryalılar Eyyam-ı Bahur'da Geceniz Gününüz Haram Olacak!

Soğuk Hava Dalgası Vuruyor! Balkanlar'dan gelen etkili soğuk hava, birçok ilimizde sağanak yağış ve fırtınalı hava koşullarına neden oldu. El Nino sıcaklarının etkisini azaltan Balkan soğuğu ülkemizi terk ediyor, ancak yerine daha kötü bir hava dalgası geliyor.

Uykularınız Kaçacak! Kocaeli, Yalova, Düzce, İstanbul, Sakaryalılar Eyyam-ı Bahur'da Geceniz Gününüz Haram Olacak!

Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgası ülkemizde etkisini göstermeye devam ediyor. Birçok ilimizde sağanak yağışlar ve fırtınalar yaşanmasına yol açan bu durum, El Nino sıcaklarının etkisini azaltmış olsa da yeni bir endişe kaynağı doğuruyor. Ayrıntılar haberin devamında...

Balkanlar'dan etkili bir soğuk hava dalgası ülkemizin çeşitli bölgelerinde sağanak yağışlar ve fırtınalarla birlikte kendini gösteriyor. El Nino sıcaklarının etkisini azaltan Balkan soğuğu artık ülkemizi terk ediyor, ancak yerini daha kötü bir hava dalgasına bırakıyor. Meteoroloji, bazı illerimizi tarihlerle birlikte uyarıyor. Nemli ve sıcak hava nedeniyle uyku problemleri yaşanabilir.

Marmara Bölgesi'nde yer alan Düzce, Yalova, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul illerini yakından ilgilendiren önemli bir haber duyuruldu. Hava Forum tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, 2 Ağustos tarihinde bu illerde beklenen "Eyyam-ı Bahur" sıcakları, özellikle gece saatlerinde yüksek nem seviyelerine neden olacak ve sahil kenarında uyumayı zorlaştıracak. Vatandaşlar, bu sıcak döneme karşı dikkatli olmalı ve gerekli önlemleri almalıdır. 

Uykularınız Kaçacak! Kocaeli, Yalova, Düzce, İstanbul, Sakaryalılar Eyyam-ı Bahur'da Geceniz Gününüz Haram Olacak! - Resim : 2

AĞUSTOS’TA O İLLER NEM BOMBASI YAŞAYACAK

El Nino’dan sonra hava derecesinin düşmesiyle çok sayıda ilde sağanak yağış meydana geldi. Ağustos ayında hava sıcaklığı merak konusu olurken Meteoroloji’den alınan bilgilere göre Basra üzerinde Eyyam-ı Bahur” sıcakları ülkemize giriş yapacak.

Uykularınız Kaçacak! Kocaeli, Yalova, Düzce, İstanbul, Sakaryalılar Eyyam-ı Bahur'da Geceniz Gününüz Haram Olacak! - Resim : 3

EL NİNO GİTTİ EYYAM-I BAHUR GELİYOR

Eyyam-ı Bahur sıcağı Balkan soğuklarını geri iterek bölgede etkisini gösterecek. Hava Forum tarafından Düzce, Yalova, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul illerinde bu sıcaklar belirgin bir şekilde hissedilecek. Ancak elde edilen verilere göre, bu sıcaklar aşırı sıcaklık yerine aşırı nem oluşturacağı uyarısı geldi. Bu durum özellikle gece saatlerinde sahil kenarında uyumayı neredeyse imkansız hale getirecek.

Etiketler: hava durumu