Kalp krizi öncesi belirtiler: Kadın ve erkeklerde bir gün önce kendini farklı şekilde belli ediyor

Kalp krizinin kadınlarda ve erkeklerde farklı belirtiler verdiği bulunmuştur. Bu bulgular, kalp krizinden kaynaklanan ani ölümlerin önlenmesine yardımcı olabilir. Özetle, kalp krizi belirtileri cinsiyete göre farklılık gösterebilir.

Kalp krizi öncesi belirtiler: Kadın ve erkeklerde bir gün önce kendini farklı şekilde belli ediyor

Yeni bir araştırmaya göre, kalp krizinin bir gün öncesinde sinyal verebileceği ortaya çıktı.

Los Angeles’taki Cedars-Sinai’deki Smidt Kalp Enstitüsü’ndeki tıbbi araştırmacılar, kadın ve erkeklerde yaklaşmakta olan sağlık krizine dair belirgin uyarı işaretleri bulunduğunu belirtti.

Bulgularını Lancet Digital Health dergisinde yayınlayan araştırmacılara göre, kadınlarda nefes darlığı, erkeklerde ise göğüs ağrısı görülüyor.

Kalp krizi öncesi belirtiler: Kadın ve erkeklerde bir gün önce kendini farklı şekilde belli ediyor - Resim : 1

Her iki cinsiyetin de yaşadığı diğer daha az yaygın uyarı işaretleri arasında nöbet benzeri aktivite ve anormal terleme yer alır.

Araştırmacılar, cinsiyete özgü olabilecek işaretlerin farkında olmanın, hastalara ve sağlık ekibine yüzde 90 oranında ölümcül olan bu ani kalp krizlerini önlemede yardımcı olabileceğini söylüyor.

Araştırmanın baş araştırmacısı Summet Chugh, “112’yi araması gereken kişiler için etkili bir triyaj gerçekleştirmek üzere uyarı semptomlarından yararlanmak, erken müdahaleye ve yakın ölümün önlenmesine yol açabilir” dedi. “Bulgularımız ani kalp ölümünün önlenmesi için yeni bir paradigmaya yol açabilir.” 

Etiketler: KALP KRİZİ