42,2660 %0,24
49,1807 %0,45
İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Medya Haber DÜNYA Putin’den Tedirgin Edecek ‘3. Dünya Savaşı’ Sözleri: İhtimal Artıyor

Putin’den Tedirgin Edecek ‘3. Dünya Savaşı’ Sözleri: İhtimal Artıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran-İsrail çatışmasının 3’üncü Dünya Savaşına dönüşme ihtimaline ilişkin soruyu yanıt verdi. Putin, “Bundan endişe duyuyorum, ihtimal artıyor.” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg’da düzenlenen 120’den fazla ülkeden temsilcinin katıldığı Uluslararası Ekonomi Forumu’nda konuşma yaptı. Vladimir Putin, soruları da yanıtladı. Rusya Devlet Başkanı Putin, İran-İsrail çatışmasının 3’üncü Dünya Savaşına dönüşme ihtimaline ilişkin bir soruya, “Bundan endişe duyuyorum, ihtimal artıyor. Özellikle de Ukrayna'daki askeri çatışmalar ve Orta Doğu'da yaşananlar, İran'daki gelişmeler ve olası riskleri göz önünde bulundurduğumuzda.” şeklinde cevapladı.

İran’ın Nükleer Enerji Çıkarlarını Destekliyoruz

İsrail ile çatışan İran’a desteğini ileten Putin, “İran’ı meşru çıkarları için verdiği mücadelesinde, özellikle de barışçıl nükleer enerji çıkarları için verdiği mücadelede destekliyoruz. Her zaman bu tutumu benimsedik. Bu konudaki ve çatışmadaki ilkesel tutumumuz değişmedi.” ifadelerini kullandı.

İran'ın, İsrail'in saldırılarına misilleme olarak fırlattığı füzelerden bir kısmı, Tel Aviv'in güneyindeki Holon kentine isabet etti. Saldırı sonucu bir bina ve park halindeki araçlarda hasar oluştu. Fotoğraf: AA

“Önerilerimiz Var ve Şuan Tartışılıyor”

İsrail-İran çatışmasının önlenmesine dair tüm taraflarla temas halinde olduğunu belirten Putin, “Önerilerimiz var ve şuan tartışılıyor. Hemen hemen her gün İranlı dostlarımızla temaslarımız var. Önerilerimizin uygulanmasını çok isterim. İsrail ile de temas halindeyiz. Kısa bir süre önce İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve ABD Başkanı Donald Trump ile görüştüm. Onlar bu sürece doğrudan dahiller. Onlara bakış açımı ve durumu çözme yönünde ilerleme teklifinde bulundum.” ifadelerini kullandı.

“Netanyahu ve Trump’tan Güvence Aldım”

İran’daki nükleer tesislerde görev yapan Rus uzmanların güvenliği için Netanyahu ve Trump’tan güvence aldığını belirten Vladimir Putin, “İran’da, İran’ın barışçıl nükleer enerji hakkına ilişkin görüşlerimiz ve tamamen uluslararası normlar çerçevesindeki hareketlerimizle görevlerimizi yerine getiriyoruz. Personelimizin güvenliğinin sağlanmasını talep ediyoruz. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun bunu kabul ettiğini ve ABD Başkanı Trump’ın meşru taleplerimizi destekleyeceğine söz verdiğini belirtmek isterim.” dedi.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır?
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *