Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı uyardı! 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor!

6 Şubat tarihinde meydana gelen büyük deprem felaketi sonrasında Türkiye beşik gibi sallanırken Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı önemli uyarıda bulundu.

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı uyardı! 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor!

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanından DEPREM UYARISI! 7 büyüklüğünde deprem alarmı verildi - Cumhuriyet tarihinin en büyük depremi ile 6 Şubat tarihinde büyük bir felakete uyanan Türkiye adeta cehenmemi yaşamıştı. Kahramanmaraş merkezli olarak 7.7 şiddetinde meydana gelen deprem 11 ilde etkili olmuş Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay adeta haritadan silinmiş, 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Depremin yaralarını sarmaya çalışan Türkiye'de o tarihten sonra adeta deprem fırtınası başlamıştı.

TÜRKİYE'DE DEPREM UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ, BİR SONRAKİ BÜYÜK DEPREM NEREDE OLACAK?

Yaşanan deprem felaketinin ardından yaralar sarılmaya çalışılırken bir yandan da Türkiye bir kere daha acı deprem gerçeği ile yüz yüze gelmişti. İstanbul ve İzmir başta olmak üzere pek çok büyük şehirde bir kere daha deprem nedeni ile alınması gereken önlemler tartışılmaya başlanırken yaşanan sismik hareketlilik ve peş peşe meydana gelen yeni depremler vatandaşların korku ve endişelerini arttırmıştı.

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Onalan yapmış olduğu açıklama ile “İzmir’de 13 tane fay var. Yaşadığımız coğrafya, afet coğrafyası. Artık bu durumu kabullenip, buna göre plan çizmemiz lazım. Bir ilçe belediyemize aylık 40 tane inşaat ruhsatı geliyor. 30 ilçede aylık 1200 inşaat ruhsatı yapıyor. Her yerde inşaat yapıyoruz. Artık bu kentin bunu taşıyacak gücü yok” diyerek mevcut fayların 7 şiddetinde yıkıcı bir deprem üretebilecek riske sahip olduklarını ifade etti.

Etiketler: deprem