İYİ Parti ilk kez RTÜK'te üye elde etti! Ahmet Can Buğday seçildi

TBMM Genel Kurulu’nda, Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan DEM Parti’nin RTÜK üyesi Ali Ürküt’ün yaş haddinden dolayı görevinin sona ermesiyle boşalan üyelik için seçim yapıldı. İYİ Parti’ye düşen üyeliğe Ahmet Can Buğday seçildi.

İYİ Parti ilk kez RTÜK'te üye elde etti! Ahmet Can Buğday seçildi

İYİ Parti ilk kez RTÜK'te üyeye sahip oldu. 

TBMM Genel Kurulu'nda, DEM Parti’nin RTÜK Üyesi Ali Ürküt’ün yaş haddinden dolayı görevinin sona ermesiyle boşalan üyelik için seçim yapıldı.

RTÜK üyesi Ahmet Can Buğday oldu

İYİ Parti’ye düşen RTÜK üyeliği için 344 milletvekilinin katıldığı oylamada, İYİ Parti’nin adayları Ahmet Can Buğday 306 oy alırken, Hüseyin Raşit Yılmaz 7 oy aldı. Oylamada, bir boş oy ve 30 geçersiz oy kullanıldı.

Seçim sonuçlarına göre, Ahmet Can Buğday, İYİ Parti kontenjanından RTÜK üyeliğine seçildi.

ahmet can buğday

Ahmet Can Buğday İBB iştiraki İSTGüven'in Genel Müdürlüğü görevini yürütüyor. Buğday aynı zamanda 14 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti'nin milletvekili adayı olarak listelerde yer almıştı.

İYİ Parti, RTÜK üyeliği hakkını 2022'de kaybetmişti

2022 yılında yapılan RTÜK seçiminde de TBMM'deki sandalye sayısının karşılığı olarak RTÜK'e üye gönderme hakkı bulunan İYİ Parti, dönemin CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye katılmasının ardından bu hakkını kaybetmişti. Böylece AK Parti kontenjanından RTÜK'e bir üye daha seçilmişti.