İş Kurmak İsteyenler İçin Resmen Açıklandı: Devlet Destekli İş Yeri Kurulabilecek!

Devletten destek alarak kendi işini kuran birçok genç, kadın ve girişimci bulunmaktadır. Destek alarak işlerini büyütmek ya da sıfırdan yeni iş kurmak isteyenler için gereken başvuru şartlarını hazırladık.

İş Kurmak İsteyenler İçin Resmen Açıklandı: Devlet Destekli İş Yeri Kurulabilecek!

Devlet destekli işlerin listesi her sene güncellenmekte ve geliştirilmektedir. Zamanın ihtiyaçları da gözetilerek devlet destekli işlerin istihdam alanları ve sektörleri değiştirilmektedir. Her sene güncellenen bu işler farklı sektörlerde olabilir ve destekler farklı amaçlara göre hazırlanır. Devlet desteğiyle kurulan işler arasında yer alan bazı başlıklar şunlardır:

  •          Kuru temizleme ve / veya çamaşırhane açmak
  •          Bayilik almak
  •          Solucan gübresi üretimi ve satışı
  •          Kafe açmak
  •          Doğal malzemelerden organik cilt bakım ürünleri hazırlamak ve satmak

Desteklenen bazı alanlar arasında bulunur.

Devlet Destekli Kredi Almak için Gereken Şartlar Nelerdir?

Devlet destekli kredi başvuru şartlarına ek olarak bankalar da yeni şartlar talep edebilmektedir. Devlet destekli kredi almak için devlet tarafından istenen şartlar ise her vatandaş için aynıdır. Bu şartlar şu şekildedir:

  •          18 yaşını tamamlamak
  •          Girişimci olmak ve girişimci olunduğunu gösteren lisans, sertifika gibi belgeye sahip olmak
  •          Kurulacak olan iş ile ilgili iş planı hazırlamak ve projelendirmek
  •          İş yeri açmak için gereken tüm evrakları hazırlamak ve dosya haline getirmek

Devlet destekli kredi alabilmek, iş yeri kurabilmek ve istihdam alanı yaratabilmek için gereken şartlardır. Kişilerin Türk vatandaşı olması da beklenmektedir. Devlet desteğiyle kurulan işlere göre istenen şartlar değiştirilebilmektedir.

Devlet Destekli İş Yeri Açmak için Verilen Miktar Ne Kadar?

İş Kurmak İsteyenler İçin Resmen Açıklandı: Devlet Destekli İş Yeri Kurulabilecek! - Resim : 1

Devlet destek tutarı iş yeri açmak isteyenler için özel olarak belirlenir. Destek verilen sektörlerin incelenmesi bu noktada önem taşır. Desteklenecek olan sektöre göre verilecek olan tutar farklılık gösterse de çoğunlukla 100 bin Türk lirası ile 500 bin Türk lirası arasında destek almak mümkündür.

Tarım için Devlet Desteği Verilir Mi?

Tarım işleri için devletten destek almak günümüzde mümkündür. KOSGEB ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen birçok tarım, gıda ve hayvancılık kredisi bulunur. Devlet desteğiyle kurulan işler arasında tarım ve hayvancılık çalışmalarına da yer verilir.