İBB bedava para dağıtıyor! Bu fırsatı kaçıran saç baş yolacak! Tek yapılması gereken uygun başvuru adımlarını izlemek...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), evlenecek çiftlere ve bebek sahibi olan ailelere yönelik ücretsiz yardım programları sunuyor. Eğer İstanbul'da oturuyorsanız, bu fırsattan yararlanabilirsiniz. Üstelik başvurmak da çok kolay.. İşte detaylar...

İBB bedava para dağıtıyor! Bu fırsatı kaçıran saç baş yolacak! Tek yapılması gereken uygun başvuru adımlarını izlemek...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), evlenecek çiftlere ve bebek sahibi olan ailelere yönelik ücretsiz yardım programları sunuyor. Eğer İstanbul'da oturuyorsanız, bu fırsattan yararlanmak isteyebilirsiniz. İlgili programa başvurmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

EVLİLİK DESTEĞİ

7 bin TL'lik Evlilik Desteği de aynı şekilde SEDEP ve İstanbul Senin uygulaması üzerinden ulaşılabilir olacak.

İBB bedava para dağıtıyor! Bu fırsatı kaçıran saç baş yolacak! Tek yapılması gereken uygun başvuru adımlarını izlemek... - Resim : 2

PARA KADININ HESABINA YATIRILACAK

Destek kapsamında İstanbul’da ikamet eden ihtiyaç sahibi çiftlere tek seferlik 7 bin TL ödeme yapılacak. Çiftlerin iş durumu, maddi yeterlilikleri ve ihtiyaçları sosyal araştırma ile tespit edilecek. Şartları taşıyan çiftler için yapılan ödemede para, kadının hesabına yatırılacak.

HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

Değerlendirmeye tabi olacak çiftlerin 3 ay içinde evlenmeleri, İstanbul’da ikamet etmeleri, sosyal incelemede uygun görülmeleri gerekiyor. Çiftlerin daha önce boşanmayla sonuçlanan evlilik gerçekleştirmiş olmaları başvurularına bir engel teşkil etmiyor.

Her yıl ortalama 90 bin evliliğin gerçekleştiği İstanbul’da, ihtiyaç sahibi olduğu sosyal incelemeyle belirlenen yaklaşık 10 binin üzerinde çift, destekten faydalanabilecek.

YENİDOĞAN DESTEĞİ

İstanbul'da ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerin bebeklerinin ilk 4 aylık ihtiyacını karşılamak üzere hazırlanan Yenidoğan Destek Paketi’ne başvuru için artık İstanbul Senin uygulaması ve Sosyal ve Ekonomik Destek Programı (SEDEP) internet adresi üzerinden başvuru yapmak mümkün.

 İBB bedava para dağıtıyor! Bu fırsatı kaçıran saç baş yolacak! Tek yapılması gereken uygun başvuru adımlarını izlemek... - Resim : 3

YENİDOĞAN DESTEĞİNDE NELER VAR?

Temel gereksinimlerini karşılamakta güçlük çeken haneler için bir bebeğin ihtiyaç duyacağı malzemeler destek paketinde bir araya getirildi. 10 binin üzerinde ailenin faydalandığı Yenidoğan Destek Paketi’nde bebek park yatak, bebek çantası, hastane çıkışı zıbın takımı, 2’li biberon, alt açma örtüsü, dijital ateş ölçer, saç ve bakım şampuanı bakım yağı, 124’lü bebek bezi, 12 paket 72’li ıslak mendil, bebek reflü yatağı, 6’li bebek bakım seti (tarak, tırnak törpüsü, tırnak makası, banyo süngeri, burun aspiratörü, fırça) yer alıyor.

 

YENİDOĞAN DESTEĞİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Sosyoekonomik değerlendirme sonucunda ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen hamile kadınlar destekten yararlanabiliyor. İstanbul’da ikamet eden, 18 yaş ve üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları destek paketine başvuru yapabilir.

UYGULAMADAN VE LİNKTEN KOLAYCA ULAŞIM

İBB tarafından İstanbullulara gönderilen kısa mesajda şu ifadelere yer verildi:

İBB Yenidoğan Destek Paketi ve Evlilik Desteği başvurularını İstanbul Senin uygulaması ile yapabilir, başvuru sonuçlarınızı uygulamadan takip edebilirsiniz. Uygulamayı telefonunuza indirmek için linke tıklayınız.