İlkokul öğrencisine 750 TL, ortaokul öğrencisine 1000 TL, lise öğrencisine 1250 TL yardım! Kırtasiye yardım desteğini kimler alabilir?

Eylül ayının yaklaşmasıyla birlikte öğrencilerin heyecanı da arttı. Birçok belediye yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere destek paketlerini açıklamaya başladı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencinse destek ödemeleri başladı. Peki kimler kırtasiye destek ödemesine başvura da bulunabilir? Kırtasiye yardımı nasıl alınır, başvuru şartları neler?

İlkokul öğrencisine 750 TL, ortaokul öğrencisine 1000 TL, lise öğrencisine 1250 TL yardım! Kırtasiye yardım desteğini kimler alabilir?

Okulların açılmasına artık sayılı haftalar kaldı. Eylül ayında çalınacak olan ilk ders zili ile birlikte ülke genelinde milyonlarca öğrenci ders başı yapacak. Yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde, burs ve eğitim yardımı ile ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Üniversite öğrencileri KYK burs ve kredi başvuruları için bekleyişe devam ederken, bursluluk sınavı için de çalışmalar devam ediyor. Söz konusu bursların yanı sıra, belediyeler de eğitim destekleri ile ilgili kamuoyuna bilgi veriyorlar.

EĞİTİM DESTEĞİ 2023

Yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde eğitim desteği ile ilgili Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç açıklamalarda bulundu. 2023-2024 eğitim öğretim yılında Kayseri il sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerin ilkokul öğrencisi için 750 TL, ortaokul öğrencisi için 1.000 TL ve lise öğrencisi için 1250 TL olarak kırtasiye yardımı yapılacağınının duyurulması sonrasında, ihtiyaç sahibi hanelere için hayata geçirilen kırtasiye yardımına nasıl başvuru yapılacağı merak konusu oldu.

İlkokul öğrencisine 750 TL, ortaokul öğrencisine 1000 TL, lise öğrencisine 1250 TL yardım! Kırtasiye yardım desteğini kimler alabilir? - Resim : 1

KIRTASİYE YARDIMI DESTEĞİ BAŞVURUSU

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacak olan kırtasiye yardımına başvuruda bulunmak isteyen kişiler, 7 Ağustos ile 8 Eylül 2023 tarihleri arasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi www.kayseri.bel.tr adresinde online hizmetler kısmından kırtasiye yardımı başvuru formu üzerinden gerekli bilgileri doldurarak başvurularını iletebilecekler. Kırtasiye yardımı çerçevesinde, 2022-2023 eğitim öğretim yılında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi olan Kayseri il sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi 6 bin 277 aileden 11 bin 946 öğrenciye destek sağlanırken, yapılacak değerlendirmeler sonrasında 2023-2024 eğitim öğretim dönemimde kırtasiye yardımı verilecek öğrenciler belirlenecek.

EĞİTİM YARDIMI NE ZAMAN VERİLECEK?

Eğitim yardımları ile ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra farklı illerde bulunan belediyeler de eğitim desteklerine ilişkin duyurular yayınlıyorlar. Eğitim desteklerine ulaşmak ve ayrıntılı bilgi edinmek siteyen kişiler, belediyelerin resmi internet sitelerini ziyaret edebilirler. Eğitim destekleri hak sahiplerine iletildikçe, belediyelerin resmi internet sitelerinden açıklama yapılacak.