‘Herkes Yapabilir' Diyor ve 30 Kilo Verme Hikayesini Paylaşıyor! İşte 6 Ayda Zayıflamanın Sırları:

Rachael Sacerdoti, küçük değişikliklerin kendi yaşamını ve dünyasını ne kadar büyük bir dönüşüme sokabileceğini anlatıyor. Sacerdoti'nin hikayesi, birçok insana cesaret aşılayacak nitelikte. İşte detaylar...

‘Herkes Yapabilir' Diyor ve 30 Kilo Verme Hikayesini Paylaşıyor! İşte 6 Ayda Zayıflamanın Sırları:

Rachael Sacerdoti, küçük değişikliklerin nasıl büyük bir dönüşüm yolculuğuna dönüştüğünü bizlere anlatıyor. Sacerdoti'nin hikayesi, birçok insana cesaret ve ilham verecek nitelikte. Ayrıntılar haberimizin devamında...

 İngiltere'de yaşayan 3 çocuk annesi Rachael Sacerdoti, en küçük kızının doğumundan sonra kendisinde olan büyük değişimi fark etmeye başladı. 44 yaşındaki kadın, kendinde olan kilo artışını fark edip tartıya çıktığında 90 kilo olduğunu gördü.

Kilosu nedeniyle ayakta olduğu her an Rachael için işkenceye dönüşüyordu. Yürürken ayakları şişen ve kızaran genç kadın, zayıflamaya karar verdi. Gün içerisinde başlattığı küçük egzersizler, bu başarılı yolculuğun ilk adımıydı.

‘Herkes Yapabilir' Diyor ve 30 Kilo Verme Hikayesini Paylaşıyor! İşte 6 Ayda Zayıflamanın Sırları: - Resim : 2

Kendisiyle yapılan bir röportajda "Herkesin yapabileceği basit değişikliklerle altı ayda 60 kilo verdim" diye konuşan Rachael, başlangıçta değiştirdiği ilk alışkanlığın 'beslenme düzeni' olduğunu belirtti. 

Öncesinde çok fazla sağlıksız beslendiğini aktaran Sacerdoti, düzenli beslenmeye başladıktan sonra bu rutini daha da çok sevdiğini söylüyor:

‘Herkes Yapabilir' Diyor ve 30 Kilo Verme Hikayesini Paylaşıyor! İşte 6 Ayda Zayıflamanın Sırları: - Resim : 3

"Hayatım boyunca yemekle mücadele ettim, kendim için dengeli öğünlerin neler olduğunu bulmakta, nasıl yemek pişireceğim konusunda epey zorlandım."

Zayıflama sürecine girmeden önce son derece kötü beslenme alışkanlıkları olduğunu vurgulayan Sacerdoti, çoğunlukla beyaz ekmek, reçel ve kızarmış yiyecekler nedeniyle karbonhidrat ve şeker içeren besinlere fazlasıyla bağlı olduğunu, hayatında proteine hiç yer vermediğini belirtiyor.

Beslenme şeklini değiştirdikten sonra yaptığı egzersizlerden bahseden Rachael'ın yöntemleri oldukça basit. Ancak süreklilik gerektiriyor. Evindeki yatak odasında egzersizler yapmaya başlayan Rachel Sacerdoti, öncelikle 20 dakikalık bir egzersiz rutini oluşturdu. 

‘Herkes Yapabilir' Diyor ve 30 Kilo Verme Hikayesini Paylaşıyor! İşte 6 Ayda Zayıflamanın Sırları: - Resim : 4

 Yatak odasında egzersizler yapmaya başlayan Rachael vücudunda olumlu değişimler fark edince başladığı yolu yarıda bırakmadı. Kendine olan güvenini kazanmaya başladığından bahsediyor: "Kendime ve hayatıma dair gerçek bir algı geliştirdim."

 

Rachael Sacerdoti beslenme düzenine protein ağırlıklı besinler ekleyerek işlenmiş gıdalardan uzak durmayı tercih ediyor. Aynı zamanda çocukları için de dengeli, düzenli ve ölçülü bir beslenme rutini oluşturduğunu belirtiyor.

Oluşturduğu rutinlere bağlı kalarak ilerleyen Rachael, evde aralıklarla yaptığı egzersizin dışında 10 dakikalık yürüyüşler yaparak haftada 1 kilo vermeye başladı.

Üç çocuk annesinin hayatı, beslenme düzeni ve oluşturduğu rutinler sayesinde eskisinden çok daha sağlıklı ve aktif ilerliyor. Zamanla kendini geliştiren Rachael Sacerdoti kendisiyle aynı süreçlerden geçen birçok insana yardım etmek amacıyla artık internet sitesinden egzersiz önerileri sunuyor.

Rachael Sacerdoti bu süreçte en genel haliyle tükettiği yiyecekleri kilo verme sürecine yardımcı olabilmesi için paylaştı. İşte altı 6 ayda 30 kilo verdiren diyet listesi: 

‘Herkes Yapabilir' Diyor ve 30 Kilo Verme Hikayesini Paylaşıyor! İşte 6 Ayda Zayıflamanın Sırları: - Resim : 6

Kahvaltı: 10:00'da proteinli yulaf

Öğle yemeği: 12:30'da Somon füme ve krem peynirli simit veya yumurta

Atıştırma vakti: 16:00'da tercihe bağlı olarak ekleyeceğiniz meyveli süzme yoğurt

Akşam yemeği: 19:00'da sebzeli tavuk göğsü ve tam tahıllı pirinç

Atıştırmalık öğün tercihe bağlı olarak eklemek istediğiniz meyvelerden oluşabilir. Ancak Rachael Sacerdoti'nin kendisi için hazırladığı atıştırmalık tarifi şu şekilde: 

‘Herkes Yapabilir' Diyor ve 30 Kilo Verme Hikayesini Paylaşıyor! İşte 6 Ayda Zayıflamanın Sırları: - Resim : 7
- 30 gram yulaf

- 140 gram az yağlı süzme peynir

- 10 gram fıstık ezmesi

- 1 çay kaşığı akçaağaç şurubu

- Ahududu

 Hazırlanışı: 
Bir karıştırıcı yardımıyla süzme peynir, yulaf, akçaağaç şurubu, fıstık ezmesi ve suyu karıştırın. İyice karıştıktan sonra bardağa döküp bir gece buzdolabında bekletin. Beklettiğiniz karşımı tüketmeden önce üzerine ahududu ekleyerek süsleyebilirsiniz. Tercihe bağlı olarak bir adet bisküvi ufalayarak daha lezzetli hale dönüştürebilirsiniz.