Haftasonu planlarını iptal edin! Beklenen geliyor artık.. Çanakkkale, Tekirdağ, Balıkesir, İstanbul dikkat!

Türkiye’de hafta sonu şiddetli rüzgar ve yağış bekleniyor. Akdeniz’den gelen kasırga İstanbul’a ulaşacak. Uzmanlar uyarıyor: Pazar akşamı herkes uçacak!

Haftasonu planlarını iptal edin! Beklenen geliyor artık.. Çanakkkale, Tekirdağ, Balıkesir, İstanbul dikkat!

Türkiye, sıcak havaların ardından yağışlı ve rüzgarlı bir hafta sonuna hazırlanıyor. Akdeniz üzerinden gelen kasırga, İstanbul başta olmak üzere birçok ilde etkili olacak. Uzmanlar, pazar akşamına dikkat çekerek, şiddetli rüzgar nedeniyle uçuşa geçileceği uyarısında bulundu.

 

KASIRGA İSTANBUL’A GELİYOR

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, hafta sonu için alarm verdi. Ökten, Akdeniz’den gelen kasırganın İstanbul’a ulaşacağını belirterek, “Pazar akşamı uçacağız. İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Edremit körfezi, Bandırma ve Erdek…” ifadelerini kullandı.

HAFTA SONU PLANLARI BOZULACAK

Ökten’in paylaşımına göre, hafta sonu tatiline çıkacak olanlar için kötü haber geldi. Şiddetli yağış ve rüzgar nedeniyle birçok ilde ulaşım ve elektrik kesintileri yaşanabilecek. Ayrıca ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı da tedbirli olunması gerekiyor.

Haftasonu planlarını iptal edin! Beklenen geliyor artık.. Çanakkkale, Tekirdağ, Balıkesir, İstanbul dikkat! - Resim : 2

UYARILARA KULAK VERİN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de yaptığı açıklamada, hafta sonu için hava durumu tahminlerini paylaştı. Buna göre, cumartesi günü Marmara’nın güney ve doğusu ile Ege’nin kuzeyinde sağanak yağış bekleniyor. Pazar günü ise yağışların etkisini artırarak tüm Marmara bölgesine yayılacağı belirtildi. Rüzgarın ise kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları olası sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum gibi afetlere karşı dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.