Glukozamin nedir? Faydaları nelerdir?

Glukozamin nedir, faydaları nelerdir yazımızda hazırladık. Siz de sayfamızı analiz ederek glikozaminin faydaları hakkında bilgi alabilir; eklem sağlığınızı koruyarak sağlıkla, rahat, keyifli şekilde hareket edebilirsiniz.

Glukozamin nedir? Faydaları nelerdir?

Glukozamin eklem iltihabı takviyesi olup eklem, kas ve kemik gelişiminizi rahatlatarak sağlıklı gelişiminizi destekler. Bağırsak, sindirim sistemine kadar pek çok alanda vücut sağlığınıza fayda sunduğu gözlenmektedir.

Glukozamin Nedir?

Glukozamin protein ve şekerin zincirlerinden oluşan eklem kıkırdaklarında yer alan bileşiğe verilen addır. Kemik, eklem ve kas ağrılarını en aza indiren Glukozamin hareket serbestliğinizi artırır. Eklemler arasında kayganlığı sağlayan önemli bir bileşen kaynağıdır. Çok güçlü anti ıflamatuar özelliğine sahip olup iltihaplanmalara karşı sağlığınızı korur. Yaşlanma karşıtı özelliğe sahip bileşen piyasadaki en iyi doğal takviyelerin başında gelir. Yaşa bağlı ortaya çıkan kemik ve eklem ağrıları tedavisinde kullanılan glukozamin sağlıklı bireylerde bağırsak, sindirim sağlığını iyileştirerek rahat nefes almanıza yardım eder.  İnsan vücudunun kıkırdak ve önemli dokularını oluşturan protein veya sentezinde önemli rol oynar. Eklem ve tendon tedavisinde kullanılan glukozamin sinovial sıvı olarak bilinen eklemleri çevreleyen sıvıları oluşturarak hareket özgürlüğünüzü artırır.

Glikozamin Faydaları Nelerdir?

Glukozamin nedir? Faydaları nelerdir? - Resim : 1

Glukozamin bileşeninin faydalarından bazıları şunlardır:

  • Glukozamin bağırsak sağlığını koruyarak içeriğindeki sülfat takviyesi ile bağırsaklarda oluşan bakterilerin dışarıya atılmasını sağlar. Genellikle insanlarda herhangi bir yan etkiye yol açmadığı gözlenmiştir.
  • Yaşam kalitenizi arttıran glukozamin uzun süre sorunsuz,  rahat şekilde kullanılabilir.

Kıkırdak yapısının oluşmasına yardımcı olan aminosakkarit günlük olarak tek başına ya da Omega 3, sülfat, MSM takviyeleri ile tüketilmelidir.

Glukozamin’in Genel Faydaları Nelerdir?

Glukozamin'in vücut sağlığını koruyan genel faydaları şu şekildedir:

  • İltihap sorunlarının giderilmesi
  • Eklem ağrıları ve hassasiyetinin en az seviye indirilmesi
  • İltihaplanma sorunlarının önüne geçilmesi
  • Bağırsak sağlığının korunması
  • Otoimmün reaksiyonların düzenlenmesi
  • Mide, mesane ve bağırsaklarda enfeksiyon oluşumunun en az seviye indirilmesi
  • Kırık ve yaralanma sonucu oluşan dokuları güçlendirerek sağlıklı gelişim hızı yüksek kemiklerin inşa edilmesinin sağlanması.

Glukozamin'in Sülfat Formunun Kemik Ve Eklem Sağlığına Etkileri Nelerdir?

Glikozaminin sülfat formunun eklem ve kemik sağlığına etkileri özellikle vücudun kıkırdak üretmesinde rol oynar. Eklem, kemik ve kas sağlığınızı koruyan glikozamin sağlıklı kemik ve kas sistemine sahip olmanızı sağlar. Eklem iltihabını önleyerek tedavi sürecini hızlandıran glukozamin sülfat formu gittikçe artan eklem sürtünmelerine karşı hareket kabiliyetinizi artırarak her zeminde sağlıklı, özgür, konforlu yürüyüş deneyimi yaşatır.

Etiketler: Glukozamin