Fatma Girik'in vefatı miras kavgasını ortaya çıkardı: Akıl sağlığı yerinde değildi!

Türk sinemasının dört yapraklı yoncasını oluşturan isimlerden birisi olan Fatma Girik, geçtiğimiz aylarda vefat etti. Girik’in vefatı sonrasında açıklanan vasiyetnameye, kardeşi Günay Girik itiraz etti. İşte Fatma Girik’in vasiyetine ve Günay Girik’in itirazına ilişkin ayrıntılar…

Fatma Girik'in vefatı miras kavgasını ortaya çıkardı: Akıl sağlığı yerinde değildi!

Günümüzde hala büyük bir ilgi ile izlenen ve sayısız ustanın çıkış noktası olan Yeşilçam filmleri, Türk sinema tarihinin oldukça önemli bir yerine sahip. “Yeşilçam” denince akla gelen başlıca isimlerden birisi ise usta oyuncu Fatma Girik olarak karşımıza çıkıyor.

Hem meslek hayatı boyunca rol aldığı yapımlar hem de haksızlığa karşı baş kaldırması ile halktan birisi olduğunu daima kanıtlayan Fatma Girik, geçtiğimiz aylarda geçirdiği rahatsızlıklar sonucunda fenalaşmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Bir süre hastanede tedavi altına alınan ünlü oyuncu, verdiği yaşam savaşını kazanamamış ve ocak ayında hayatını kaybetmişti.

Ünlü oyuncunun vefatı Türk sineması ve Girik’in sevenleri tarafından büyük bir üzüntü ile karşılanırken, merhumenin vefatının ardından sular durulmadı. Fatma Girik’in vasiyetnamesinin açıklanmasının ardından büyük bir tepki gösteren kardeşi Günay Girik, vasiyetnameye itiraz ettiklerini duyurdu.

Fatma Girik’in Vasiyetnamesi Açıklandı!

Fatma Girik'in vefatı miras kavgasını ortaya çıkardı: Akıl sağlığı yerinde değildi! - Resim : 1

Verdiği yaşam savaşını ocak ayında kaldırıldığı hastanede kaybeden Fatma Girik hem Yeşilçam sinemasında onunla birlikte emek vermiş olan diğer oyuncuları hem de Girik’in filmleri ile büyümüş olan sevenlerini yasa boğmuştu. Henüz vefatının üzerinden 5 ay geçmiş olmasına rağmen Girik, farklı bir konu ile gündeme geldi.

30 milyon TL’lik bir eve sahip olan Girik’in ölmeden önce bir vasiyetname hazırladığı ve mal varlıklarının büyük bir kısmını, son dönemlerinde kendisinin yanında olan yeğeni Fatma Ahu Turanlı’ya bıraktığı ortaya çıktı.

Kardeşinden Üzen Açıklama!

Fatma Girik’in vasiyetnamesinin açıklanmasının ardından harekete geçen kardeş Günay Girik, vasiyetnameye itiraz edildiğini, söz konusu belgenin hazırlanması aşamasında ablasının akıl sağlığının yerinde olmadığını ve bu duruma da 5 kişinin şahitlik edebileceğini belirtti.

Tedbir Kararı Konulmasını İstedi!

Vasiyetnamede annesinin ve kendisinin tamamen saf dışı bırakıldığını belirten Günay Girik, eve ve banka hesaplarına tedbir konması için başvuruda bulunduklarını açıkladı.