Fark etmeden yüz tüylerinizi artırıyor olabilirsiniz! Alışkanlıklarınızı gözden geçirin! Aynı hataları tekrar tekrar yapmayın!

Kadınlarda bazı hastalıkların tüylenmeyi artırdığı bilinse de özellikle gündelik hayatın içerisinde var olan alışkanlıkların tüylenme artırdığı pek önemsenmiyor. Oysaki bu alışkanlıklar, tahmin edilenden daha çok cilt problemi ortaya çıkarıyor.

Fark etmeden yüz tüylerinizi artırıyor olabilirsiniz! Alışkanlıklarınızı gözden geçirin! Aynı hataları tekrar tekrar yapmayın!

Özellikle bıyık ve çene bölgesi ile saçın devamında yanak kısımlarında çıkan ayva tüyleri normal karşılansa da bu tüylerin kontrolsüz bir şekilde artış göstermesi ve kalınlaşmasını uzmanlar, dikkat edilmesi gereken sağlık sorunları arasında sıralıyor. Sağlık açısından pek çok sorunu birlikte getiren hirsutizm, polikistik over sendromu gibi hastalıklar kadınlarda erkek tipi tüylenmeye neden olsa da bu tüylenmeleri ortaya çıkaran tek şey bu hastalıklar ya da hormon bozuklukları olmuyor.

Tahmin edilenin aksine gayet sağlıklı bir kadında da erkek tipi yüz tüylenmeleri görülebiliyor. Bu gibi durumlarda kadınlar genellikle ağda ya da lazer gibi çeşitli tüy giderici yöntemlere başvursa da bu tüylerin bir süre sonra yeniden geri geldiğini görmek de mümkün oluyor. Tüylerin geri gelmemesi için ise, bazı alışkanları komple bırakmak gerekiyor

YÜZ TÜYÜNÜ ARTIRAN PEK ÇOK ALIŞKANLIK VAR

Özellikle önemsenmese de etiketini kontrol etmeden alınan pek çok ürün, tahmin edileceği kadar zararsız çıkmıyor. Sağlığı pek çok açıdan etkileyen bu ürünler, yüz tüylenmeleri üzerinde de artırıcı bir etki meydana getirebiliyor. Bu kapsamda özellikle de bisfenol A ya da BPA olarak bilinen güçlü bir endokrin bozucuya maruz kalabiliyoruz. Süpermarketten aldığımız fişlerden konserve yiyeceklere pek çok üründe bulan BPA, tüylenmeleri artıran çevresel faktörlerin başında geliyor.

Hareketsiz yaşam, kabul etmek gerekirse pek çok sorunu beraberinde getiriyor. Ancak, hareketsiz yaşamın beraberinde getirdiği sorunlardan biri de tüylenme oluyor. Çünkü vücutta artan yağlanma, dolaylı yerden tüylenmeyi artırabiliyor. Bunu önlemek için ise ilk yapmak gereken şey, hayatın içerisine biraz biraz hareket eklemek oluyor.

YEME İÇME ALIŞKANLIKLARI DA TÜYLENME ÜZERİNDE ETKİLİ

Fark etmeden yüz tüylerinizi artırıyor olabilirsiniz! Alışkanlıklarınızı gözden geçirin! Aynı hataları tekrar tekrar yapmayın! - Resim : 1

Yeme içme alışkanlıkları da diğer alışkanlıklar kadar tüylenmeyi tetikliyor. Bu kapsamda somon ve uskumru tarzı yağlı bağlıklar aşırı tüylenmeyi beraberinde getirebiliyor. Yine sabahların vazgeçilmezi olsa da fazla kahve içmek ya da gereğinden fazla kafein almak testosteron seviyelerini harekete geçirmesiyle nedeniyle tüylenmeyi artırıyor.

Elbette insan sağlığının bir numaralı düşmanları olan stres, kötü beslenme ve uykusuzluk da tüylenmelere neden olabiliyor. Özellikle stresli yaşamak ya da hissetmek hormonal dengeyi bozduğu için tüylenmeleri beraberinde getirebiliyorken; uykusuzluk da aynı şekilde uyku esnasında salgılanan sağlıklı enzimlerin alınmasını engellediği için tüylenmeye neden olabiliyor.