Evde Salça Kullanarak Yiyeceklerinizi Uzun Süre Taptaze Tutun!

Tıpkı yeni alınmış gibi tazelikle kalacak! Kendi evinizde salça yaparak, salçanızın uzun süre boyunca tazeliğini korumasını sağlayabilirsiniz. Birçok yemeğin olmazsa olmazı olan salça, uzun raf ömrü nedeniyle zaman zaman küflenme eğilimi gösterebilir.

Evde Salça Kullanarak Yiyeceklerinizi Uzun Süre Taptaze Tutun!

Sanki dün almış gibi tazeliğini koruyacak! Evinde kendi salçası bulunanlar bu yöntemi deneyebilirler; böylece salça uzun süre boyunca taptaze kalır. Salça, birçok yemeğin olmazsa olmaz malzemesidir, ancak uzun süreli saklama nedeniyle bazen küflenme sorunu yaşanabilir.

 Buzdolabında muhafaza edilmesine rağmen uzun süre bekleyen salça küflenirken salçada küf oluşumunu engelleyecek en pratik yöntemler açıklandı. Üzerindeki küfü alarak kalan salçayı kullanmak pek sağlıklı bulunmazken salçanın küflenmemesi için yapılması gerekenler sıralandı.

SALÇANIN KÜFLENMEMESİ İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Salçaların büyük bir bölümü daha ucuz ambalaj maliyeti nedeni ile teneke kutularda satılmaktadır. Alınan salçayı temiz ve kuru bir cam kavanoza aktarmak küflenmesini geciktirecektir.

Salçayı her kullandığınızda kalan bölümü düzleştirmek ve üzerini kaplayacak kadar zeytinyağı aktarmak hava ile temasını kesmesi açısından küfü önleyecektir.

Salçayı kullanırken mutlaka temiz tahta bir kaşık kullanmaya dikkat edin. Salçaya nüfus edecek yemek parçaları içerisinde kalması durumunda küflenme süresini kısaltacağı için yabancı maddelerin salçaya karışması engellenmelidir.

Salçanın ağzı her kullanımda sıkıcı kapatılmalıdır.

Etiketler: doğal yöntem