Evde bakım maaşı ne kadar oldu: Evde bakım maaşı kaç para oldu? Emekli, memur, asgari ücret 2023 zamları sonrası evde bakım maaşları ne kadar oldu?

Yapılan %34’lük ara zam ile birlikte vatandaşlar 2023 evde bakım maaşı ne kadar oldu sorusunun yanıtını arıyor. Evde bakım maaşı temmuz zammı ne zaman ödenecek? Haberimizin detayında..

Evde bakım maaşı ne kadar oldu: Evde bakım maaşı kaç para oldu? Emekli, memur, asgari ücret 2023 zamları sonrası evde bakım maaşları ne kadar oldu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bakıma muhtaç, hasta, engelli ya da yaşlı vatandaşlara ödenen evde bakım maaşlarının %34'lük ara zam sonrası ne kadar olduğu merak konusu oldu. Ağustos ayı maaşlarına yansıması beklenen maaşlar kaç TL oldu? Evde Bakım Yardımı, 2006 yılından bu yana bakıma ihtiyaç duyan ve ağır engelli olan kişilerin yakının, bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlara uygulanan destek ödemesidir. Evde Bakım Yardımı’ndan yaklaşık 600 bin vatandaş yararlanmaktadır. En son yapılan düzenlemede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2023 yılına evde bakım maaşını 3 bin 336 liradan 4 bin 336 liraya çıkardığını açıklamıştı. Yeni Hükümet yeni Kabine ve asgari ücrete gelen Temmuz ayı sonrası evde bakım maaşlarında artış oldu. Peki, asgari ücrete gelen, memur ve emekliye gelecek zam sonrası evde bakım maaşı ne kadar oldu? Evde bakım aylığı ne zaman yatacak? Evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım maaşı yatan iller listesi haberimizde.

TEMMUZ AYI EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla memur maaşlarına ve emekli yapılacak zam oranı belli oldu. Memur maaşları ve emekli memur aylıkları temmuz ayında yüzde 17,56 SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ise yüzde 19,77 oranında artacak.

Evde bakım maaşı kaç para?

2022 yılında 3 bin 336 TL olarak ödenen evde bakım aylığı zam oranı belli oldu. 2023 yılında hak sahiplerine ödenecek yeni evde bakım maaşı 4 bin 337 TL oldu. Buna göre, 2023 yılı Ocak-Temmuz dönemi için evde bakım maaşı 3 bin 336 TL'den 4 bin 336 TL'ye çıktı.

Evde bakım maaşları ne kadar oldu?

Asgari ücrete temmuz ara zammı yapılmasının ardından evde bakım maaşı ödemelerine zam gelip gelmediği merak ediliyor.

Evde bakım maaşı memur zammı ile birlikte artış yaşayacak. Dolayısıyla asgari ücret zammı sonrası evde bakım parası değişmedi.

Memur zammı Haziran ayı enflasyon rakamları sonrası netlik kazanacak. Memur zammına bağlı olarak zamlanan evde bakım aylığı yeni tutarı da Temmuz ayında belli olacak.

2023 yılı Temmuz ayı Evde Bakım maaşını zamlı halinin 5 bin 656 TL olması bekleniyor.

Evde bakım maaşı yatan iller listesi

Evde bakım maaşları her ayın 15 ile 20 arasında yatmaktadır. Temmuz ayı evde bakım maaşları henüz yatmadı.

Evde bakım maaşı sorgulaması nasıl yapılır?

Evde bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını SMS veya e-Devlet sistemi üzerinden sorgulayabilirsiniz. Pek çok işlemi online olarak gerçekleştirmenizi sağlayan e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında bulunuyor.

Evde bakım maaşı başvurusu nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılarak alınır. Evde bakım maaşını alabilmek için gelir kriterlerinin uygun olması, bakıma muhtaçlık kriteri, ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu gibi bilgiler inceleniyor.