Erdoğan müjdeyi vermişti: AK Partili İsimden Emeklilere Sevindiren Haber! Ek Zam Teklifinin Meclis'e Geliş Tarihini açıkladı!

Emekli maaşlarına ek zam yapılması için bakanlıkların çalıştığı, Meclis’in de hazır olduğu haberini okumak üzeresiniz. Bu haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emeklilere verdiği talimat, bakanlıkların yürüttüğü çalışmalar, Meclis’in yasama faaliyetleri ve emeklilerin beklentileri hakkında bilgi edineceksiniz. Emekli maaşlarına ek zam ne zaman yapılacak, ne kadar olacak, kimler yararlanacak? İşte tüm detaylar…

Erdoğan müjdeyi vermişti: AK Partili İsimden Emeklilere Sevindiren Haber! Ek Zam Teklifinin Meclis'e Geliş Tarihini açıkladı!

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yeni yasama yılında emekli maaşlarına ek zam yapılması içinHazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çalıştığını belirtti. “Meclis’e geldiği anda hızlıca yasalaştıracağız” dedi. İşte ayrıntılar…

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 1 Ekim 2023’te açılacak olan TBMM’de partisinin gündeminde neler olduğunu anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekli maaşlarıyla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bir görev verdiğini hatırlatan Abdullah Güler şöyle konuştu:

“Bu iki bakanlığımızın bürokratları, bu konuda yoğun bir çalışma yürütüyor. 6 Şubat’taki deprem sonrasında AFAD Başkanlığımız ve Çevre Şehircilik Bakanlığımız için merkezi bütçeden aktarılan 765 milyar TL’lik bir kaynak vardı. Meclis tatil olmadan önce ek bütçeyi onaylamıştık; 1 trilyon 119 milyar TL. Aynı zamanda borçlanma limitlerini de arttırmıştık. Bütçe dengesini koruyarak, ne kadar bir miktar sağlanabilir, şu an çalışma devam ediyor.”

EMEKLİ MAAŞINA EK ZAM NE ZAMAN VERİLECEK?

Çalışmaların sonuçlanmadan bir tarih ya da rakam söylemenin şu an için mümkün olmadığını ifade eden Abdullah Güler, şöyle devam etti:

“Bütçe dengesini bozmadan, bu imkanları nasıl oluşturabiliriz, ciddi bir çalışma yapılıyor. Ekim ya da kasım ayında bitirilip Meclis’e sunulursa biz de bu konuda hızlı bir yasama faaliyeti göstereceğiz. Hazine ve Maliye ile Çalışma Bakanlığımız bu konuda büyük bir çaba gösteriyor.”

 

EMEKLİ MAAŞINA EK ZAM YAPILACAK MI?

Nisan ayında en düşük emekli aylığı 7 bin 500 TL’ye çıkarılmıştı. 2023 Temmuz ayında ise SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 19,77, memur emeklilerine yüzde 17,55 oranında zam yapılmıştı. Bu zam oranına ek iyileştirmeyle yüzde 25’e çıkartılmıştı. Ancak yapılan yüzde 25’lik zamdan kök maaşı düşük olan milyonlarca emekli yararlanamamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen ay memurlara verilen zam oranını örnek göstererek “Emeklilerimize hiçbir şey gelmemesi söz konusu olamaz. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız” demişti.