Emekliye Maaşının 10 Katına Kadar Kredi Fırsatı Bankalardan Geldi! 12 Ay Ertelemeli Faizsiz Kredi!

Emeklileri özele sunulan kampanyalar hızını kesmeden devam ediyor. İhtiyaç sahibi olan ve ay sonunu zor getiren emekliler bankalardan talep ettiklerinde maaşlarının 10 katı kadar kredi çekebiliyor. Bunun için belirli şartların karşılanması gerekiyor. Bu bankalar hangileridir? Şartlar nelerdir? Konunun ayrıntıları haberimizde…

Emekliye Maaşının 10 Katına Kadar Kredi Fırsatı Bankalardan Geldi! 12 Ay Ertelemeli Faizsiz Kredi!

Emeklilere özel sunulan faizsiz ve maaşın 10 katı kadar kredi fırsatı bankaların uzun bir süredir sunduğu bir kolaylıktır. Sunulan bu fırsattan yararlanabilmek için belirli vade oranlarını kabul etmeli ve aylık alınan maaş üzerinden bir değerlendirme yapılmalıdır. Öncelikle emeklinin talep edeceği kredi tutarı maaşının yüzde 70'ini geçmemesi gerekiyor. Bankalar bu miktarı belirlerken belirli bir yaş kriterini de ön planda tutuyor. Bu durum her bankaya göre değişebiliyor.

Emeklilik Kredisi için Aranan Şartlar Nelerdir?

Emeklilerin talep edecekleri faizsiz kredi için en fazla 48 ay vade talep edilebiliyor. Bunun dışında kişinin özellikle geçmişte kullandığı kredi ya da kredi kartı sicili takip ediliyor. Sicili bozuk olanlar, kredi notu düşük olanlar bu fırsattan yararlanamıyor. Başvuruda bulunacak olan emeklinin farklı bir bankaya ödemekte olduğu bir borcu bulunmaması gerekiyor.

Emekliye Özel Ertelemeli Nakit Avans Fırsatı

Emekliler talep ettiklerinde acil nakit ihtiyacını karşılayabilmek için bankaların avans sistemini kullanabiliyor. Emekli maaşının 3 katına kadar alınan ve 3 yıl sonra geri ödenebilen nakit avanstan tüm emekliler faydalanabiliyor. Ertelemeli ve aylık taksitli nakit avanstan 36 ay vade fırsatı ile yararlanılabiliyor. Aylık taksitler o ay yatırılan emekli maaşı hesabından kesiliyor. Bu durum en çok ilk kez emekli olacak olanlar için büyük kolaylık sağlıyor. Emekli maaşı henüz yatmamış olan kişiler bankadan nakit avans talebinde bulunabiliyor.

Nakit Avans Sistemi Tablosu

Emekliye Maaşının 10 Katına Kadar Kredi Fırsatı Bankalardan Geldi! 12 Ay Ertelemeli Faizsiz Kredi! - Resim : 1

Avans sistemi ile alınan emekli maaşı tutarına göre net bir şekilde oluşturularak faizsiz bir şekilde vatandaşı destekliyor. Örnek verilecek olunursa 3000 TL değerinde maaşı bulunan bir emekli maaşının 3 katına denk gelen 9.000 TL değerinde avans kullanabilecek.

Bankaların Emekliye Özel Kredi Fırsatı

Bankaların sunmuş olduğu uygun faiz aralıkları ile emeklilik kredisi fırsatları da bulunuyor. Devlet bankaları ve özel bankalar bünyesinde emekli maaşını o bankadan alma sözü veren vatandaşlara bu fırsat sunuluyor. Maaşının 10 katı kadar kredi sistemi dışında farklı kampanyalarda düzenlenmeye devam ediyor.

●     Ziraat Bankası 20.000 TL limiti bulunan kredi desteğini emeklilere özel olarak sunuyor.

●     VakıfBank emeklilere 90.000 TL'ye kadar kredi kullanma fırsatını 36 ay vade seçeneği ile sunuyor.

●     Halkbank 50.000 TL değerini kadar talep edilecek krediler için "Mutlu Emekli" kredisi başlığı altında özel bir kampanya seçeneği sağlıyor.

●     DenizBank bankada müşterisi olan emeklilere 60 bin TL'ye kadar finansman desteği sunuyor.

 

Etiketler: emekli