Emeklilere yapılacak olan zam netleşti: Emeklinin alacağı maaşlar belli oldu Torba yasaya giren teklif EYT'lileri çılgına çevirdi

Emeklinin gözü kulağı bu haberdeydi. Emeklilerin zam oranı belli oldu En düşük emekli maaşı 9 bin 375 TL olurken EYT'lileri kızdıran bir gelişme yaşandı.

Emeklilere yapılacak olan zam netleşti: Emeklinin alacağı maaşlar belli oldu Torba yasaya giren teklif EYT'lileri çılgına çevirdi

Memur, işçi ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranı için düzenlemeye ek teklif sunuldu. Emeklilerin zam oranı yüzde 25 olarak belirlendi. Bu orandan ise EYT’lilerin yararlanamayacağı belirtildi. Düzenleme TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülen torba yasa teklifine eklenecek.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI KAÇ PARA OLDU?

Enflasyonun açıklanmasının ardından milyonlarca emekli yapılacak zam oranını merakla bekleniyordu. Memur, işçi ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranı için düzenlemeye ek teklif sunuldu. Emeklilere, enflasyon ile birlikte 6 aylık yüzde 25 oranında zam yapılması belirlendi. 

Düzenleme TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülen torba yasa teklifine eklenecek.

Emeklilere yapılacak olan zam netleşti: Emeklinin alacağı maaşlar belli oldu Torba yasaya giren teklif EYT'lileri çılgına çevirdi - Resim : 1

EYT'LİLERE ÇILGINA ÇEVİREN HABER

Emeklilere, enflasyon ile birlikte 6 aylık yüzde 25 oranında zam yapılması belirlendi. Bu orandan ise EYT’lilerin yararlanamayacağı belirtildi.

 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Emeklilere, enflasyon ile birlikte 6 aylık yüzde 25 oranında zam yapılması belirlendi. Buna göre 1875 TL'lik artışla en düşük emekli maaşı 9375 TL oldu.