Emekliler o tarihte 28 bin TL promosyonu cebine koyacak! İlk başvuranlar hemen alacak

Türkiye'de 12 milyonu aşkın emeklinin gözü kulağı yeni gelecek olan promosyon ödemelerine çevrildi.

Emekliler o tarihte 28 bin TL promosyonu cebine koyacak! İlk başvuranlar hemen alacak

Emekliler o tarihte 28 bin TL promosyonu cebine koyacak! İlk başvuranlar hemen alacak - Türkiye'de 12 milyonu aşkın emeklinin gözü kulağı yeni gelecek olan promosyon ödemelerine çevrildi. Emekliler yeni yıldan itibaren artan promosyon rakamları karşısında bankaların yeni kampanyalarını incelemeye devam ediyor. Bu doğrultuda SGK ile yapılan anlaşma çerçevesinde o tarihten itibaren yüksek promosyon ödemesi alabilecek. Bankalardan gelen açıklamalar da promosyon rakamlarını doğrular nitelikte. İşte detaylar ve daha fazlası Medya Haber adresinde yer alıyor.

Türkiye'de Ocak 2022 itibariyle emekli aylıklarına yapılan zamlar, özel bankaların da bu süreçte promosyon rakamlarını artırmasına sebep oldu. Birçok banka 3 bin 500 ve 5 bin TL aralığında yaptığı promosyon rakamları Temmuz ayı zamları ile birlikte 7 bin 500 TL'ye çıkarmıştı. SGK ile bankaların attığı imza sonrasında ise promosyonda yeni bir dönemece doğru resmen giriliyor.

SGK'DAN PROMOSYON AÇIKLAMASI GELDİ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda promosyonda yeni rakamlar açıklanmaya devam ediyor. Buna göre ise SGK tarafından yapılan açıklamada 19 banka ile anlaşmaların imzalandığı ifade edildi. İşte o açıklamalar..

Bankalar ile imzalanacak protokole göre SGK'dan gelir/aylık alan emekli ve hak sahiplerinin maaşlarına göre alacakları promosyon ödemeleri şu şekilde açıklandı.

Emekliler o tarihte 28 bin TL promosyonu cebine koyacak! İlk başvuranlar hemen alacak - Resim : 1

  • Maaşı 3.500.-TL'ye kadar olanlara 3.000.-TL,
  • Maaşı 3.500.-TL – 7.500.-TL arası olanlara 3.500.-TL,
  • Maaşı 7.500.-TL – 10.000.-TL arası olanlara 4.500.-TL,
  • Maaşı 10.000.-TL'den fazla olanlara 5.000.-TL

SGK tarafından yapılan açıklamalarda promosyonun 36 ay geçerli olacağı ifade edildi.

"3 (üç) yıl için peşin promosyon ödenmesi yapılacaktır. Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emekli ve hak sahiplerinin talepte bulunmaları ve gelir/aylıklarını 3 yıl süre ile bankadan alacaklarına ilişkin taahhütname imzalamaları gerekmektedir.

Belirlenen tutarlar asgari olup, Bankalar kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceklerdir."

19 BANKA RAKAMLARI ARTIRACAK

Devlet bankaları 750 TL ödediği dönemde özel bankalar emeklilere 7 bin 500 TL ödeme yaparken bu ise 10 katı anlamına geliyordu. Devlet bankaları asgari 3 bin TL ödeme yaparken özel bankaların ise bu süreçte rakamları minimum 28 bin TL en fazla ise 30 bin TL'ye kadar çıkarması gündemde yer alan haberler arasında.

Etiketler: sgk, promosyon