E-Nabız Hesap Silme Nasıl Yapılır?

E-nabız hesap silme nasıl yapılır, yazımızda belirttik. Sizler de e-nabız hesap silme işlemleri için sayfamızı araştırabilir; e-nabız hesap silme işlemleri hakkında yazımız üzerinden merak ettiğiniz tüm sorulara cevap bulabilirsiniz.

E-Nabız Hesap Silme Nasıl Yapılır?

E-nabız hesap silme işlemleri için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Öncelikle profil düzenleme ekranında yer alan hesabımı kapat butonuna basın.

  • Kayıtlı cep telefonunuza gelen doğrulama kodunu ilgili alana yazarak onaylayın.

  • İşlem sonrasında e-nabız hesabınız kapatılacaktır.

E-Nabız Hesabı Silinir mi?

E-Nabız Hesap Silme Nasıl Yapılır? - Resim : 1

E-Nabız hesabının silinmesi işlemi 25 Ocak tarihli güncelleme ile birlikte yasallaştırılmıştır.

E-Nabız Kayıtları Kaç Yıl Geçerlidir? 

E-nabız kayıtlarının geçerliliği en az 20 yıldır. Adli vakalara ilişkin tahlil, tetkik, sonuç, kayıt doküman hasta dosyaları en az 20 yıl süreyle yataklı tedavi kurumu arşivinde saklanır.

E-Nabız Dondurulunca Ne Olur ?

E-Nabız dondurma işlemi sonrasında ziyaret etmiş olduğunuz sağlık, teşhis, bilgi ve detayları sisteme yansımaz. E-nabız  hesap silme sırasında geçmişe dönük adım, tansiyon ve benzeri pek çok veriyi silerek bir daha bu bilgilere erişim sağlayamazsınız.

E-Nabız Hesabı Oluşturma 

E-Nabız hesap oluşturmak için ilk kez e-nabız kullanıcısı olacaksanız E-Devlet üzerinden E-Nabız girişi yapmalısınız. Daha sonra profil ayarları üzerinden E-Nabız şifresi oluşturarak kendi aile hekiminize başvurabilir E-Nabız için geçici şifre edinebilirsiniz.

E-Nabız Sonucunun Gizlenmesi Ne Demek?

E-Nabız sonucunun gizlenmesi tahlil, tetkik, tanı ve ilaçların bilgi ve raporlarının profilinizden gizlenmesi demektir.

E- Nabız Bilgilerinizi Kimler Görebilir? 

E-Nabız bilgilerinizi gören kişiler e-nabız sağlık bilgilerini hazırlayıp onaylayan hekim ve kişilerdir. E-Nabız sistemi görsel altyapısı güvenilir şekilde sunularak tüm güvenlik esasları yerine getirilerek bilgileriniz güvence altına alınmıştır. E-Nabız bilgileri ise özel hastaneye ve özel kliniklerde uygulanan kan tespit sonuçları kapsamında 2 gün içerisinde sonuçlanır. Hastalıkların teşhisinin yanı sıra tıbbi görüntülerle reçete edilen ilaçlar yapılan testler tespit edilen alerji ve pek çok bilgi elektronik olarak sağlık kuruluşlarına erişmenizi sağlayan e-nabız sistemidir. E-nabız hesap silme aşamasında, E-nabız uygulama,  paylaşım ayarlarınızdaki verilerini de devre dışı bırakabilirsiniz. Yukarıda belirtilen adımları gerçekleştirerek e-nabız bilgilerinizi sistem üzerinden kısa sürede sorunsuz, emniyetli şekilde silebilirsiniz.

Etiketler: e nabız, hesap silme