Dünyaca Ünlü Oyuncudan Kötü Haber! Brad Pitt Yüz Körlüğü Tehlikesiyle Karşı Karşıya…

Dünyaca ünlü oyuncu Brad Pitt amansız bir hastalığa yakalandı. Popülerliğini yakışıklılığı ve karizması ile elde eden oyuncunun son hali görenleri şaşırtıyor. Brad Pitt'in yüz körlüğü hastalığına yakalandığı nasıl fark edildi? Bu hastalık nasıl ortaya çıkıyor? Detaylar haberimizde..

Dünyaca Ünlü Oyuncudan Kötü Haber! Brad Pitt Yüz Körlüğü Tehlikesiyle Karşı Karşıya…

Pek çok kişinin üzüntü duyduğu o haber dünyaca ünlü oyuncudan geldi. Brad Pitt Prosoparknozy adı verilen Türkçesi “Yüz Körlüğü” olan bir hastalığa yakalandı. Oyuncu yakalandığı bu hastalığı GQ dergisine itiraf etti. Şu anda 58 yaşında olan Brad Pitt bu hastalığın doğuştan gelen bir eksiklikten kaynaklı olarak yaşandığını ifade etti.

Kalıcı Tedavisi Yok!

Bu hastalığın tedavisinde girişimler uygulansa dahi herhangi bir kalıcı iyileşme görülemiyor. Genellikle bu hastalığa sahip olan kişiler yüzleri tanımadan saç rengi, vücut şekli, giyimi, sesinden yola çıkarak insanları algılayabilme yöntemini geliştirir. Nörolojik bir hastalık olan Yüz Körlüğü zamanla belirli evrelerden geçtikten sonra insanda kendini gösteriyor. Son evrede kişi kendi yüzünü dahi algılayamıyor.

3 Farklı Aşamadan Geçerek Hızla Yayılıyor!

Dünyaca Ünlü Oyuncudan Kötü Haber! Brad Pitt Yüz Körlüğü Tehlikesiyle Karşı Karşıya… - Resim : 1

Dergiye sunduğu röportajda Brad Pitt doğuştan gelen ve beyninin belirli bir bölgesinde yaşanan eksiklikten kaynaklanan bu hastalığa yakalandığını söyledi. Yüzkörlüğü hastalığının ne olduğu detaylı bir şekilde araştırmaya başlandı. Prosoparknozy hastalığı 3 farklı aşama ile kişide etkilerini gösteriyor. Bir süre sonra kişi kendi yüzünü dahi algılayamaz hale geliyor. Beyindeki bir hasardan kaynaklanan bu hastalığın tedavisi de bulunmuyor.

Son Evrede Kişi Yüzünü Algılayamıyor!

Nörolojik hastalık grubunda yer alan ve nadiren de olsa tümör, cerrahi operasyonlar, Alzheimer gibi hastalıktan kaynaklı olarak gün yüzüne çıkabiliyor. Başlangıç seviyesinde bu rahatsızlığı yaşayan kişi çok yakın olmayan kişilerin yüzlerini algılamakta zorlanıyor. Orta derecede ise yakınlarını dahi algılamakta güçlük çekmeye başlanıyor. Bu genellikle erken çocukluk döneminde yaşanan beyin hasarından kaynaklanabiliyor. Son evrede kişi kendi yüzünü dahi algılayamamaya başlıyor. Henüz hastalığın kalıcı bir tedavisi bulunabilmiş değil.

Etiketler: brad pitt, hastalık