Diyetisyenler sonunda bunu da açıkladı! Bu besinlerde yüzde 96 oranında su var! Zayıflamak isteyenlerin mutlaka okuması gerekiyor

Yağ yakmak kadar önemli bir şey varsa o da vücuttaki ödemi atmak. Her ne kadar su içmek önerilse de vücudun su oranının yükseltecek pek çok besin de bulunuyor.

Diyetisyenler sonunda bunu da açıkladı! Bu besinlerde yüzde 96 oranında su var! Zayıflamak isteyenlerin mutlaka okuması gerekiyor

Zayıflamak isteyen herkesin diyet listesi elbette kişiye ve günlük rutinlerine uygun olmalı. Ancak dengeli beslenmek kadar diyetlerde vücuda su alımının yüksek olması konusunda da uzmanlardan uyarılar gelmeye başladı. Bu da daha çok su tüketmek ve daha yüksek su içeren gıdaları yemek anlamına geliyor. Bu sayede vücutta birikmiş olan ödemi çok daha hızlı atan kişiler, aynı zamanda yağ yakımını da hızlandırabiliyor.

Hızlıca zayıflamak herkesin hayali iken; vücuttaki ödemleri hızla atmak ve bir an evvel yağ yakımına geçmek de diyetisyenlerin önerileri arasında yer alıyor. Bu nedenle su oranı yüksek olan gıdaları beslenme listelerine almayı öneren uzmanlar, başta greyfurtun suyu olmak üzere pek çok besinin içerisinde yüzde 96’ya varan su olduğunu açıklamış bulunuyor.

YÜKSEK SULU BESİNLERİ DİYET LİSTELERİNİZDEN EKSİK ETMEYİN

Katı gıdalar içinde en yüksek sulu besin oranına sahip olması nedeniyle mutlaka her diyet içerisinde yer alması gereken salatalık, vücudun dehidre olmasının başka bir deyişle susuz kalmasını engellemek açısından oldukça güçlü bir besin. Ayrıca C, K, ve B vitaminleri, bakır, potasyum ve manganez gibi mineraller de içeren salatalık, vücudu pek çok açıdan besliyor. Ancak, salatalık zayıflama yardımcı olan tek besin olmuyor.

Salatalık gibi su oranı oldukça yüksek olan başka bir besin de göbek salata. Yüzde 96 su oranı içeren göbek salata ya da göbek marul, bir diyet listesinde uzmanlara göre mutlaka yer almalı. Diyetteyken kızartmasından muhakkak uzak durulması gerekse de yüzde 95 oranında suya sahip olan kabakta bulunan C, B ve A vitaminleri beslenme listelerini oldukça güçlendiriyor. Bir diğer su deposu olan sebzelerden biri de domates. Yüzde 94 su oranına sahip olan domates, ayrıca likopen, beta karoten, folik asit, potasyum, C ve E Vitaminleri ve flavanoid açısından zengin olması nedeniyle uzmanlarca öneriliyor.

MEYVELERDE YÜKSEK SU BULUNUYOR

Diyetisyenler sonunda bunu da açıkladı! Bu besinlerde yüzde 96 oranında su var! Zayıflamak isteyenlerin mutlaka okuması gerekiyor - Resim : 1

Sebzeler gibi meyvelerde oldukça yüksek su bulunuyor. Doğal şeker içeren karpuz ile ananas ise bu meyvelerin başında geliyor. Su ihtiyacını güçlü oranda gideren meyvelerden biri olan karpuzda su oranı yüzde 92’ye kadar çıkarken; gerçek bir doğal şeker olan ananasta ise bu oran yüzde 87’leri ulaşıyor. Ancak bu iki meyvenin de şeker içerdiğini unutmamak gerekiyor. Bu nedenle kontrollü tüketilmelerinde uzmanlar fayda görüyor.

Mucizevi besinlerden biri olan greyfurt, yüzde 91 oranında su içeriyor. Yağ yakımını destekleyen ve sadece 60 kalori olan greyfurt, tuz içermemesiyle de müthiş bir seçim. Üstelik uzmanlar, greyfurtun özellikle göbek bölgesindeki yağı yaktığına inanıyor. Ayrıca yüzde 87 su oranına sahip turna yemişi isimli meyve de uzmanların listesinde bulunuyor. Oldukça yararlı olan turna yemişi; idrar yolları enfeksiyonu ve bazı kanser çeşitlerine karşı da vücudu koruyor.