Diyet reçeteleri güncelleniyor! Diyetisyenler şikayetçi: "Protein yeterli gelmiyor!"

Vücudun ihtiyacı olan temel besin öğeleri kaybedilen vitamin ve mineralin gün içerisinde yeniden kazanılmasını sağlıyor. Diyetisyenler bu konuda yeni bir iddiayı ortaya attı. Bir kişinin günlük tüketmesi gereken protein oranı istenen seviyede değil. Tartışmanın odak noktası ve konuya dair detaylar haberimizde…

Diyet reçeteleri güncelleniyor! Diyetisyenler şikayetçi:

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi tarafından öngörülen protein oranı yeterli görülmüyor. Uzman ve diyetisyenler bu konuda ikiye bölünmüş durumda. Eski sistemin oldukça sağlıklı ve yeterli göründüğünü savunan Uluslararası Sağlık Kuruluşları karşısında diyetisyenler bu oranın oldukça düşük olduğunu iddia ediyor.

 "KAS GELİŞİMİ İÇİN YETERLİ DEĞİL!"

Bir kişinin gün içerisinde tüketmesi gereken protein miktarı 0.75 gram. Bu oran erkekler için günlük 56 gram, kadınlar için ise 45 grama denk geliyor. Bu da orta boyutlarda bir tavuk göğsüne eşit kabul ediliyor. Ancak bu miktar Kanadalı Uzman Profesör tarafından ortaya atılan iddiaya göre kas gelişimi için yeterli görülmüyor.

ALINMASI GEREKEN GÜNLÜK PROTEİN MİKTARI

Diyet reçeteleri güncelleniyor! Diyetisyenler şikayetçi: "Protein yeterli gelmiyor!" - Resim : 1

Profesör Doktor Stuart Phillips konu oldu BBC Radio 4 programında; uzun yıllardır uzmanlar tarafından önerilen diyet programlarındaki protein miktarının yetersiz olduğunu ortaya attı. Philips'e göre; günlük olarak bir kişi vücuduna en az 1.2 kilo protein alması gerekiyor. Bu yönüyle düşünüldüğünde erkeklerde bu oran 100 gram, kadınlarda ise 84 grama denk geliyor. Yaş ilerledikçe yaşanacak kas kaybı ön planda tutularak 60 yaş ve üzeri için bu oran daha da arttırılabilir.

"KILAVUZLAR GÜNCEL DEĞİL!"

Profesör Doktor Stuart mevcutta bulunan kılavuzların güncelliğini yitirdiğini iddia etti. Protein seviyelerini artırmak ve revize etmek gerektiğini tekrar yineledi. İngiliz Diyetisyenler Derneği Prof.Doktor Stuartın bu önerisini mantıklı kabul ediyor. Kılavuzların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini, çalışmaların eskidiğini "Şu an için daha doğru yollara sahibiz" diyerek ifade etti.

DİYETLERDE YETERLİ PROTEİN ALINAMIYOR!

Yeni yapılan araştırmalarda bilim insanları insan vücudunun ihtiyacı olan protein miktarını hesapladı. Büyümeyi destekleyecek olan protein miktarının düşünülenden daha çok vücudu alınması gerektiği ifade ediliyor. Konu üzerine Doktor Linia Patel hastalarının çoğunun yaptığı diyetlerde yeterli proteini almadıklarını düşündüğünü ifade ediyor.

Etiketler: diyet, protein