Diş Eti Şişmesi Nasıl Geçer?

Diş eti şişmesi nasıl geçer, yazımızda hazırladık. Sizler de diş eti şişmesi ve tedavisi hakkında bilgi almak için yazımızı inceleyebilir; ağız ve diş sağlığınızı koruyarak sağlık gelişiminizi destekleyebilirsiniz.

Diş Eti Şişmesi Nasıl Geçer?

Diş eti şişmesinin geçmesi için evde tedavi yöntemleri uygulayabilir ya da alanında uzman bir hekime başvurabilirsiniz. Yumuşak fırçaya sahip diş fırçalarını tercih ederek dişlerinizi düzenli ve periyodik olarak fırçaladığınız takdirde diş sağlığınızı koruyabilirsiniz. Diş temizliği yaptıktan sonra diş ipleri ile dişlerin arasında kalan kalıntıları temizlemeniz de dişlerinizi korumanızda oldukça etkilidir.

Sadece diş temizliği yeterli olabilir fakat diş eti rahatsızlığından etkili şekilde kurtulmak için diş etinin neden şiştiği ve hangi sebeplerden dolayı şişmeye devam ettiğini uzman hekiminizden öğrenebilirsiniz. Diş eti şişmesinde pek çok faktör etkili olabilir. Bu faktörlerden en yaygın olanı ağız ve diş bakımına yeterli özen ve hijyeni göstermemektir. Dişlerinizi düzenli ve periyodik olarak fırçalamadığınız takdirde diş aralarında kalan yiyecek ve parçalar zamanla bakteriye dönüşerek plak oluşumunu hızlandırır. Bu da diş eti şişmesi ve hastalıklarına sebep olur.

Diş Eti Şişmesinden Kurtulmak İçin Neler Yapılabilir?

Diş Eti Şişmesi Nasıl Geçer? - Resim : 1

Diş eti şişmesinden kurtulmak için öncelikle sağlık kuruluşlarından yardım alınmalıdır. Evde alabileceğiniz birkaç yöntemden bazıları şunlardır: 

  • Yumuşak dokuya sahip olan diş fırçalarını tercih ederek dişlerinizi günde en az iki kez fırçalamalısınız. Diş temizliğini yaptıktan sonra diş aralarını diş ipleri ile tek kalıntı kalmayacak şekilde temizleyebilirsiniz.

  • Diş temizliğinin yanında dil temizliği yapmanız da diş eti şişmesi rahatsızlığından kurtulmanız da oldukça önem taşır.

  • Tuzlu su ile gargara yaparak günlük yaşamınızda yoğun kokulu ağız gargaralarından uzak durmanız gerekir.

  • Çok sıcak ve çok soğuk yiyecekleri tüketmemelisiniz. Sert yiyecekler yerine yumuşak yiyecekleri tercih ederek diş etinizi yıpratmadan diş sağlığınızı korumalısınız.

  • Dişlerinizde fazla şişkinlik oluşmaması için bir buz yardımı ile dişlerinize soğuk kompres yapabilirsiniz.

Yukarıda belirtilen pek çok yöntemi uygulayarak ağız ve diş sağlığınızı pratik, rahat, sağlıklı şekilde koruyabilirsiniz. Diş eti şişmesi herkesin yaşayabileceği ortak bir problem olup tehlikeli bir hal almadan evde ya da uzman hekiminizin belirttiği tedavi yöntemlerini uygulayarak bu sorundan kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz. Diş eti ağrılarının diş eti şişmesi sorunlarının giderek artış göstermesi halinde sağlık kuruluşlarından yardım isteyerek hekiminizin önerdiği ağız ve diş sağlığınızı koruyan, ilaç ve tedavi yöntemlerinden faydalanabilirsiniz.

Etiketler: diş, diş eti şişmesi