Dikkat! Vücudunuz size kanseri anlatmaya çalışıyor olabilir! Bu semptomlar varsa hemen doktora gidin…

Vücudumuz, kimi zamanlarda çeşitli semptomlarla sinyal vererek bir şeylerin yolunda gitmediğinin haberini verebiliyor. Vücuttaki bu ağrı da kanserin habercisi olabilir! Eğer siz de gün içerisinde bu durumu yaşıyorsanız çok dikkatli olun…

Dikkat! Vücudunuz size kanseri anlatmaya çalışıyor olabilir! Bu semptomlar varsa hemen doktora gidin…

Bilindiği üzere kanser, bir hücrede ya da bir dokuda oluşmuş düzensiz hücrelerin bölünüp çoğalması ile meydana gelen kötü urlara verilen isimdir. Yaygın olarak başta akciğer, pankreas ve beyin gibi birçok alanda görülebilen kanser hastalığında, genel olarak erken teşhis ile hastanın kurtulma olasılığı çok yüksektir. Ancak kanserin ilerlemesi durumunda daha kötü sonuçlar ortaya çıkabilir ve hatta durum ölümle bile sonuçlanabilir. Bu nedenle de vücudumuzu tanıyıp, gelen sinyallere kulak vermemiz gerekir. Erken teşhis ile müdahaleler hayati önem taşır. Vücudumuz bu sinyallerle bizi uyarıyor olabilir…

BU KİŞİLERİN KANSER RİSKİ YÜKSEK

Kanserin en sık ve yaygın görüldüğü bölgelerden biri olan pankreas, karın bölgesinde midenin alt ve arka kısmında yer alan bir organdır. Pankreas, sindirim sürecine yardımcı olmak adına enzim salgılarını yönetir ve aynı zamanda kan şekerini yönetmek için de hormonların kontrolünü sağlar. Pankreas kanseri de haliyle pankreas dokularında kendisini gösterir. Pankreas kanserinin nedenleri tam olarak bilinmiyor olsa da çeşitli faktörlerden ötürü pankreas kanserinin görülme riski artabilir. Uzmanlar bu noktada sigara içme, yaş, diyabet, aşırı kilo ve ailede pankreas kanseri öyküsü olan bireylerin daha büyük risk altında olduğunu belirtmektedir.

BU SEMPTOMLAR VARSA DOKTORUNUZA DANIŞIN

Dikkat! Vücudunuz size kanseri anlatmaya çalışıyor olabilir! Bu semptomlar varsa hemen doktora gidin… - Resim : 1

Pankreas kanseri sinsi bir hastalıktır ve ilk evrelerinde ortaya çıkmaz. Pankreas kanseri büyüyüp yayıldıkça belirtilerini göstermeye başlar. Bu belirtiler her zaman net anlaşılabilir olmayabilir ve kimi zamanlarda belirsizdir. Bu nedenle de pankreasta görülen kanser belirtileri, genellikle farklı koşullarla karıştırılabilir. Ancak bu semptomlardan birini yaşıyorsanız, vakit kaybetmeden doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir.

PANKREAS KANSERİ BELİRTİLERİ

Pankreas kanseri belirtileri arasında hazımsızlık bulunur ancak her hazımsızlık kanser belirtisi değildir. Uzun süredir devam eden ve ilaçlara rağmen geçmeyen bir hazımsızlık şikayeti pankreas belirtisi olabilir. Hazımsızlık, mide ekşimesine, göğüs ağrılarına ve yanma hislerine neden olabilir ve ağızda acımsı ve tuhaf bir tat oluşmasına neden olabilir. Hazımsızlıkla birlikte pankreas belirtileri arasında iştahsızlık, mide bulantısı, karın ağrısı bulunur.

Etiketler: kanser