Devrim Gibi Hamle Geldi! Devlet Herkese Maaş Bağlayacak

Devrim Niteliğinde Karar: Devlet, Herkese Maaş Bağlıyor! Çalışana, çalışmayana, evliye, bekara müjde! Peki bu haktan kimler yararlanacak? İşte detaylar…

Devrim Gibi Hamle Geldi! Devlet Herkese Maaş Bağlayacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aileleri ek gelirle desteklemek amacıyla yeni bir sistem kuracaklarını duyurdu. "Aileden Vatandaşlık Aylığı" talebiyle başlatacakları proje kapsamında, ev hanımı emekliliğini de destekleyeceklerini belirtti. Bakan Göktaş, hane halkının gelir düzeyini artırmak için "Aile Bazlı Vatandaş Maaşı" uygulamasını hayata geçireceklerini ve kadınların iş kurma kolaylığını sağlayacaklarını vurguladı. Konunun ayrıntıları haberin devamında...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak görev yapan Mahinur Özdemir Göktaş, aileleri ek gelirle desteklemek için bir sistem kuracaklarını açıkladı. Bu kapsamda 'aileden vatandaşlık aylığı' talebini de başlatacaklarını kaydeden Göktaş, ev hanımı emekliliğini de destekleyeceklerini kaydetti.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, “Türkiye'de koruyucu aile sistemini güçlendirecek bir proje hayata geçireceğiz. Geçici bir koruyucu aile programı yapacağız.” diye konuştu. Bakan Göktaş, geçtiğimiz gün 75. Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen bitr panele katıldı ve burada Ankara'dan medya kuruluşlarının temsilcileri ile görüştü. Göktaş, "aile bazlı vatandaş maaşı" uygulamasını hayata geçireceğini söylerken ev hanımlarının emekli olması için destek vereceklerini de aktardı.

AİLE BANKASI İLE ÇALIŞILIYOR

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, “Aile ve Gençlik Bankacılığı açısından biliyorsunuz birçok paydaşı var. Bakanlık olarak elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah bu projeyi bitirip hayata geçirmek ve gençlerimize emanet ettiğimiz bu umut dolu projeye hayat vermek istiyoruz. Kadına yönelik şiddetle mücadelede “sıfır tolerans” ilkesiyle çok yönlü ve kapsamlı bir yaklaşım sergiliyoruz. Elbette 6284 sayılı Kanun'un değiştirilmesi veya kaldırılması söz konusu bile değildir. Bu kanunun yürürlükte kalması gerekiyor." şeklinde konuştu.

KADINLAR İÇİN İŞ KURMA KOLAYLIĞI

Hane halkının belli bir gelir düzeyine ulaşması için ek aile geliri destek sistemini hayata geçireceklerini söyleyen Göktaş, şöyle devam etti:

"Aileye dayalı vatandaş maaşı uygulamasına başlayacağız. Aile Kalkanı programı ile emekli ev kadınlarını destekliyoruz. Kadınların toplumsal yaşamda ve karar alma süreçlerinde etkinliğini artıracağız. Örgün eğitimin her kademesinde kızların net okullaşmasını ve kadınların okuryazarlık oranlarını %100 artıracağız."

Bakan Göktaş, süresiz olarak ödenen nafaka uygulamasının aslında edilemez olduğunu ve bu yönde de işlem yapılacağını söyledi. Süresiz nafakanın genel olarak adil bir durum olmadığını söyleyen Göktaş, “Adalet Bakanı ile görüştüğümüzde konuyu görüştük. Bunu yargı akademisinde hakimler ve savcılar özel ders şeklinde alabilirler” dedi.

Bakan Göktaş, Geçici Koruyucu Aile Programı, erken yaşta ve ayrıca zorla evlilikleri tespit edecek ve bu konuda kamuoyunu bilinçlendirecek sistemler geliştireceğini söylüyor. Göktaş, “Türkiye'de koruyucu aile sistemini güçlendirecek bir proje üzerinde çalışıyor olacağız” şeklinde ifadeler kullandı.

Etiketler: destek, destek ödemesi