Girişimcilere 150 Bin TL’ye Kadar Hibe Kredi Desteği Verilecek! Tek Yapmanız Gereken Bu Belgeyi...

KOSGEB girişimcilik belgesi alarak iş kurmak isteyen kişiler için KOSGEB girişimcilik belgesi nasıl alınır, şartları nelerdir gibi soruların cevaplarını yazımızda sizler için hazırladık. KOSGEB girişimcilik belgesi alarak sizler de hayalinizdeki işi kurma fırsatından yararlanabilirsiniz.

Girişimcilere 150 Bin TL’ye Kadar Hibe Kredi Desteği Verilecek! Tek Yapmanız Gereken Bu Belgeyi...

KOSGEB girişimcilik belgesi için herhangi bir iş fikri kurmuş olmak gerekir. KOSGEB girişimcilik belgesi almak için öncelikle internet sitesi üzerinden ön başvuruda bulunmak gerekir. lms.kosgeb.gov.tr sayfası üzerinden E-devlet şifresi kullanılarak ön başvuru yapılır. Girişten sonra “Geleneksel Girişimcilik Eğitimi” ve “İleri Girişimcilik Eğitimi” olmak üzere sekme çıkar. Bu sekmelerden uygun olanı seçilir. Eğitim tamamlandıktan sonra sertifika alınmış olur ve E-devlet üzerinden de sorgulanabilir hale gelir.

KOSGEB Girişimcilik Belgesi İle Ne Yapılır?

KOSGEB girişimcilik belgesi sayesinde girişimcilik hakkı kazanan kişiler birçok alanda iş kurma hakkı elde eder; ayrıca girişimcilik hakkı kazanan adaylar KOSGEB’in sunmuş olduğu hibe desteklerinden de yararlanabilirler. KOSGEB’in sunmuş olduğu hibe desteği 50.000 Türk Lirası ile 150.000 Türk Lirası arasında değişiklik gösterir.

Girişimcilik Belgesi Nedir?

Girişimcilere 150 Bin TL’ye Kadar Hibe Kredi Desteği Verilecek! Tek Yapmanız Gereken Bu Belgeyi... - Resim : 1

Girişimcilik belgesi KOSGEB eğitiminden sonra KOSGEB tarafından eğitime katılan kişilere verilen sertifikadır. İş kurmayı düşünen kişiler KOSGEB’in hibe desteklerinden yararlanmak için KOSGEB girişimcilik belgesi sahibi olmalıdır.

Girişimcilik Hibe Desteği Nasıl Alınır?

Girişimcilik kredisi almak için KOSGEB girişimcilik belgesine sahip olunması gerekir. KOSGEB kredileri, iş kurmak isteyen girişimci adaylarına para desteği verir. KOSGEB girişimcilik hibe desteği en az 50 bin Türk Lirası en fazla 150 bin Türk Lirası olarak ödenir. Girişimcilik kredisi ile şirket kurmak için bazı şartları yerine getirmek gerekir. Bu şartlardan bazıları şu şekildedir:

  •          KOSGEB girişimcilik belgesine sahip olmak.
  •          Şirket hissesinin en az %30 oranında kişiye ait olması.
  •          %70 oranında hibe desteği almak için kadın girişimci olmak.
  •          %60 oranında hibe desteği almak için erkek girişimci olmak.

Girişimcilik Belgesi Kaybolursa Ne Yapılmalıdır?

Girişimcilik belgesi kaybolduğu zaman belgenin bir yenisini çıkartmak için E-devlet sitesine giriş yapmak gerekir. https://www.turkiye.gov.tr/kosgeb-uygulamal-giriimcilik-eitimi-katlm-belgesi-sorgulama-3883 sayfasına giderek KOSGEB girişimcilik belgesi sorgulaması yaparak yeni belgeyi çıktı almak mümkündür.