Çöpe atmayın! Zayıflamaya faydası şok edecek! Kiraz sapının zayıflatma mucizesi

Çöpe attığımız kiraz sapının zayıflamaya etkisini biliyor muydunuz? Kiraz sapı mucizesi ile fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz. Peki kiraz sapı ne işe yarar? İşte, kiraz sapının mucizevi işlevi...

Çöpe atmayın! Zayıflamaya faydası şok edecek! Kiraz sapının zayıflatma mucizesi

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, kiraz meyvesi de tezgahlardaki yerini aldı. Kiraz saplarının toplanıp kurutulmasıyla kiraz sapı bitkisi elde ediliyor.

Son derece şifalı olan bu bitki günümüzde kilo vermek isteyenlerin en çok tükettiği bitki çayları arasında yer alıyor. Kirazları tükettikten sonra saplarını atmayıp değerlendirebilirsiniz.

KİRAZ SAPI ÇAYI NASIL YAPILIR?

Kiraz saplarını değerlendirin: Kiraz saplarını atmak yerine kurutarak çay yapabilirsiniz. Bunun için; kiraz saplarını güneşte kurutun. Kuruttuktan sonra 1 litre suya 1 yemek kaşığı kiraz sapını ekleyin. Yaklaşık 10 dakika boyunca kaynatın. İşte çayınız hazır. Sıcak ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz.

KİRAZ SAPI ÇAYININ FAYDALARI NELER?

* Böbrek dostudur, idrar söktürücüdür.
* Damar sertliği tedavisinde kullanılır.
* Böbreklerde kum ve taş oluşumunu engeller.
* Safra kesesi taşlarının düşmesine yardımcı olur.
* Kabızlığı giderir.
* Kanı temizler.
* Vücudu enfeksiyonlara karşı korur.
* Yüzdeki sivilcelerin yok olmasını sağlar.
* Adet ağrısı için son derece etkilidir.
* Bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur.
* Vücuttaki ödemin atılmasını sağlar.
* Düzenli kullanım stresi azaltır ve sakinleştirir.

KİRAZ SAPI ÇAYI ZAYIFLATIR MI?

Kiraz sapları metabolizmayı çalıştırır. Böylece çok daha hızlı kilo vermeye yardımcı olur. Kiraz sapı çayı, idrar söktürücü ve ödem atılmasını daha da kolaylaştırır. Bu nedenle vücutta biriken ödem ve su kısa sürede atılır. Kiraz sapı çayı sindirime yardımcı olur. Böylece kilo vermek mümkün hale gelir.
Ayrıca kiraz sapı bitkisi kilo kaybını kolaylaştırırken aynı zamanda bol miktarda A, C ve E vitamini ile vücudun ihtiyacı olan vitaminleri sağlar.