Cepleri para ile dolduran o çiçek: Hanenizin para ile dolması için bu çiçeği evinizin baş köşesine koyun

Bitki bakımının kişinin ruh hali üzerinde iyileştirici etki sağladığı belirtiliyor. Ancak bu bitki diğerlerinden çok daha önemli bir konumda. Zenginlerin evinden ayırmadığı o çiçek hakkında tüm detayla haberin devamında...

Cepleri para ile dolduran o çiçek: Hanenizin para ile dolması için bu çiçeği evinizin baş köşesine koyun

Hanenize bereket yağmasını ve cebinize para akmasını istiyorsanız bu çiçeği evinizden eksik etmeyin. Asırlardan beri tanınan bu çiçeğin bereket ve bolluk getirdiğine inanılıyor. Bakımı kolay ve zahmetsiz. Zenginler dahi evinden asla eksik etmiyor… Vakit kaybetmede çiçekçiye koşun!

 

Ülkemizde şans getirdiğine inanılan para çiçeği (crassula) adı ile bilinen ve sıkça tercih edilen bir bitki olarak kabul görüyor. Sukulent bitki ailesine üye olan para çiçeği, evlere mutluluk ve bolluk getirdiğine inanılan uğurlu bir bitki olarak tanınır. Bu sebeple, bitkiye bakanlar bazı inanışlara göre saksının dibine para gömerler ve üç ay boyunca aynı yerde durursa para getireceği düşünülür.

Cepleri para ile dolduran o çiçek: Hanenizin para ile dolması için bu çiçeği evinizin baş köşesine koyun - Resim : 2

EVİNİZE CEBİNİZE BOLLUK BEREKET AKACAK

Para çiçeği, gövdesi üzerinde karışık bir şekilde dizilmiş elips şeklinde yapraklara sahiptir. Asıl vatanı Güney Afrika ve Mozambik olan bu bitki, parlak ve etli yapısıyla dikkat çeker. Yaprakları yaşlandıkça kalınlaşır. Ayrıca, bakımı da oldukça kolaydır. Para çiçeği haftada bir kez sulama gerektirir. Sularken saksının tüm yüzeyi ıslanmalıdır.

Cepleri para ile dolduran o çiçek: Hanenizin para ile dolması için bu çiçeği evinizin baş köşesine koyun - Resim : 3

Ev içi ortamın normal sıcaklığı bitki için yeterlidir. Kış aylarında soğuğa maruz kalması durumunda ölüm riski taşır. Ayrıca ani sıcaklık değişimlerinden etkilendiği için hava akımından korunmalıdır.

Cepleri para ile dolduran o çiçek: Hanenizin para ile dolması için bu çiçeği evinizin baş köşesine koyun - Resim : 5

BAKIMI ÇOK KOLAY, ZAHMETSİZ

Para çiçeği, dekorasyon amaçlı tercih edilen ve bakımı kolay olan bir bitki olduğu için popülerliğini sürdürmektedir. Evinize şans ve bolluk getireceğine inanılan bu bitkiyi yetiştirmek isterseniz, sulama ve sıcaklık gibi temel bakım gereksinimlerine dikkat etmeniz yeterli olacaktır.