Çayı bu şekilde içinler yağlarını cayır cayır yakıyor Kilo derdinden kurtuluyor Doktorların 1 numaralı tavsiyesi 'Yeşil çayın' faydaları saymakla bitmiyor

Sağlık bakımından oldukça faydalı olan yeşil çayı her gün aşırıya kaçmayarak tükettiğinizde istenmeyen yağlarınız eriyip gidecek. Diyetisyenler ve doktorlar tarafından sık sık önerilen bu çayı kilolarından kurtulmak isteyenler hemen alsın.

Çayı bu şekilde içinler yağlarını cayır cayır yakıyor Kilo derdinden kurtuluyor Doktorların 1 numaralı tavsiyesi 'Yeşil çayın' faydaları saymakla bitmiyor

Kilo fazlalığı olanların yaz mevsiminde kesin ve hızlı bir şekilde kilo vermek için çabaları sürüyor. Doktorlar ve diyetisyenler tarafından sürekli olarak önerilen bu çay ise kısa sürede zayıflamanızı sağlıyor.

ZAYIFLAMAK İSTEYENLER HEMEN KAYNATSIN

Yeşil çay hakkında paylaşılan bilgilere göre günde kararlı bir şekilde tüketerek fazlalıklarınızdan kurtulabilirsiniz. Son zamanlarda Türkiye'de oldukça popüler bir hale gelen yeşil çay zayıflama hayali kuranların en büyük destekçisi haline geldi.

Genelde siyah çay tüketilse de yeşil çayın etkileri karşısında siyah çay gündemden düşüyor. Siyah çaydan tamamen farklı bir şekilde işlenen yeşil çayın faydaları merak konusu oldu. Saymakla bitmeyen faydaları haberimizin devamında yer alıyor.

 Çayı bu şekilde içinler yağlarını cayır cayır yakıyor Kilo derdinden kurtuluyor Doktorların 1 numaralı tavsiyesi 'Yeşil çayın' faydaları saymakla bitmiyor - Resim : 1

YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI

Yeşil çayın birbirinden farklı onlarca faydası bulunur. En önemli faydalarından birisi ise antioksidan olan EGCG (Epigallokateşingalat) içerir. Ayrıca L-teanin maddesi bulunduran yeşil çay kan dolaşımı yoluyla beyne ulaşarak tüketen kişiyi yatıştırır, gün içerisinde sakin kalmasına olanak sağlar.

C vitamini deposu olmasıyla bağışıklığınızı güçlendirir. Yeşil çayın içerisinde niasin, riboflavin, folik asit, potasyum, magnezyum ve flor bulunur. Bol miktarda kafein içermesiyle birlikte kişiye canlılık verirken, enerji toparlamada yardımcı olur.

 Çayı bu şekilde içinler yağlarını cayır cayır yakıyor Kilo derdinden kurtuluyor Doktorların 1 numaralı tavsiyesi 'Yeşil çayın' faydaları saymakla bitmiyor - Resim : 2

YEŞİL ÇAY ZAYIFLATIR MI?

Yeşil çay tüketenlerin merakla sorduğu sorulardan birisi ise "Yeşil çay zayıflatır mı?" sorusu oluyor. Yeşil çay konusunda uzman isimlerden gelen açıklamalara göre zayıflama tedavisinde önerilir. Vücutta yer alan toksinlerin uzak tutulması ve metabolizma hızının yavaşlamasını engeller. Yüksek tansiyon probleminizin olması halinde öncelikle doktorunuza danışmanız önerilir. Yeşil çayı günde 1-2 fincan tüketmeniz önerilir.

Çayı bu şekilde içinler yağlarını cayır cayır yakıyor Kilo derdinden kurtuluyor Doktorların 1 numaralı tavsiyesi 'Yeşil çayın' faydaları saymakla bitmiyor - Resim : 3

YEŞİL ÇAY NASIL DEMLENİR?

Yeşil çayı demlemek için öncelikle suyu, süresi ve çay miktarı önemlidir. Plastik ve alüminyum demleme kaplarından uzak durmanız gerekir. Su kaynama noktasına geldikten sonra ya da kaynadıktan snra biraz bekleterek yeşil çayı suya ekleyiniz. Demlenmesi için 4-5 dakika kadar bekleyerek yeşil çayı tüketebilirsiniz.

Etiketler: çay, zayıflama