Canan Karatay çelik gibi bağışıklığı olmasını isteyenler bunu yapsın dedi! Aynı amanda kilo vermeyi de hızlandırıyor

Sağlıklı bir yaşam için tavsiyelerini sürekli kamuoyuyla paylaşan Prof. Dr. Canan Karatay, geçtiğimiz günlerce mucizevi Omega 3 maddesi hakkında yeni açıklamalar yaptı. Herkesin düzenli olarak Omega 3 vitamini alması gerektiğini ifade eden ünlü uzman, ilgili maddenin hangi besinlerde yer aldığını ve sağlığa olan faydalarını da açıkladı. İşte, Prof. Dr. Canan Karatay’ın Omega 3 vitamini hakkında yaptığı açıklamaların merak edilen tüm detayları.

Canan Karatay çelik gibi bağışıklığı olmasını isteyenler bunu yapsın dedi! Aynı amanda kilo vermeyi de hızlandırıyor

Sağlıklı beslenme ve diyet listeleri adına Türkiye’nin önde gelen isimleri arasında yer alan Prof. Dr. Canan Karatay, geçtiğimiz günlerde halk sağlığı adına yeni tavsiyelerini de iletmişti. Birçok besin öğesi hakkında açıklamalar yapan ünlü uzman, özellikle bir vitaminin üzerinde çok durdu.

Prof. Dr. Canan Karatay, ömür boyu sağlıklı kalmak ve kilo verebilmek isteyen kişiler için Omega 3 vitamininin olmazsa olmaz olduğunu açıkladı. Ünlü uzman, Omega 3 vitamininin yararlarına değinirken hangi besinlerde zengin olduğunu da açıkladı. İşte, ünlü doktor Canan Karatay tarafından herkesin alması gerektiği ifade edilen Omega 3 vitaminine dair merak edilen tüm detaylar.

Omega 3 vitamininin vücuda sağladığı yararlar nelerdir?

·         Cildin ömür boyu esnek ve gergin kalmasını sağlar.

·         Kolon ve meme kanserleri başta olmak üzere birçok kanser hastalığını önler.

·         Felç, tansiyon ve kalp krizi risklerini en aza indirir.

·         Bağırsaklarda dost bakterileri destekleyerek bağışıklığı güçlendirir.

·         Ani can kayıplarını en aza indirir.

·         Obezite rahatsızlığını önlediği gibi kilo verme sürecini de oldukça kolaylaştırır.

·         Şeker hastalığına yakalanma riskini azaltır.

·         Kanı sulandırarak vücuda destek olur.

·         Depresyon ve şizofreni gibi zihinsel rahatsızlıkların oluşmasını önler. Ayrıca hamile hanımlarda lohusa depresyonunu en aza indirir.

·         Adet dönemi öncesinde ortaya çıkan problemleri önler.

 

Canan Karatay çelik gibi bağışıklığı olmasını isteyenler bunu yapsın dedi! Aynı amanda kilo vermeyi de hızlandırıyor - Resim : 1

Hangi besinlerden Omega 3 vitamini alınabilir?

Prof. Dr. Canan Karatay, Omega 3 vitamininin vücuda sağladığı faydaların yanı sıra hangi besin öğelerinde bolca Omega 3 bulunduğunu da açıkladı. Ünlü uzman, Omega 3 yağ asitlerinin ağırlıklı olarak taze deniz ürünlerinde yer aldığını ifade etti. Ayrıca chia tohumunun Omega 3 açısından en zengin besin olduğu ortaya çıktı. Bunun yanı sıra fındık, kırmızı et, yumurta ve soya gibi ürünlerde de bolca Omega 3 bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Canan Karatay çelik gibi bağışıklığı olmasını isteyenler bunu yapsın dedi! Aynı amanda kilo vermeyi de hızlandırıyor - Resim : 2

Etiketler: canan karatay