Çamaşır Suyu Kabusuna Son! Artık Çamaşır Suyu Bulaşmış Kıyafetleri Çöpe Atmaya Gerek Yok!

Günlük ev işlerini ve temizlik işlerini yaparken hijyeni artırmak için sıklıkla çamaşır suyu kullanmayı tercih ediyoruz. Ancak, kıyafetlerimize sıçrayan en ufak bir çamaşır suyu damlası bile onları yakabilir ve kullanılamaz hale getirebilir. Neyse ki, bu sorunu çözmek aslında düşündüğümüzden daha kolay. İşte çamaşır suyu lekesini çıkartmanın kesin yolu..

Çamaşır Suyu Kabusuna Son! Artık Çamaşır Suyu Bulaşmış Kıyafetleri Çöpe Atmaya Gerek Yok!

Günlük ev işlerini yaparken ve temizlik esnasında hijyeni artırmak amacıyla sıkça çamaşır suyu kullanıyoruz. Ancak, bu durum kıyafetlere bulaşan en ufak çamaşır suyu damlasıyla bile kıyafetlerin zarar görmesine neden olabiliyor ve bu kıyafetlerin tekrar kullanılamaz hale gelmesine yol açabiliyor. Ancak, çamaşır suyu lekelerini çıkartmanın kesin bir yolu olduğunu söyleyebiliriz. İşte detaylar...

Temizlik yaparken veya çamaşır yıkarken sıkça kullandığımız çamaşır suyu, kıyafetlere temas ettiğinde kimyasal reaksiyonlar oluşturarak çıkartılamayan lekelerin meydana gelmesine yol açabiliyor.

Bu sorunu çözmek için sizin için pratik çamaşır suyu lekesi çıkarma yöntemlerini araştırdık ve etkili bir çözüm bulduk. İşte inatçı ve zorlu çamaşır suyu lekelerini 5 dakika içinde ortadan kaldıran o yöntem…

ÇAMAŞIR SUYU LEKESİNİ ÇIKARTMA YÖNTEMİ

Öncelikle geniş bir kabın içine az miktarda CH3OH ekliyoruz. Bu işlem sırasında maske ve eldiven kullanmanızı öneririz.

Ardından çamaşır suyu lekesi olan kıyafeti düz bir zemine yayın.

Daha sonra bir pamuk parçasını CH3OH ıslatın ve kıyafet üzerinde bulunan çamaşır suyu lekesinin üzerine uygulayın.

Çamaşır Suyu Kabusuna Son! Artık Çamaşır Suyu Bulaşmış Kıyafetleri Çöpe Atmaya Gerek Yok! - Resim : 2

Kıyafetimizdeki lekenin üzerine CH3OH uyguladıktan sonra bir gece bekletiyoruz. Daha sonra bu süre geçince kıyafetinizi düşük ısıda yıkıyoruz.

Yukarıda belirtilen yöntemi uyguladığınız takdirde kıyafetlerinizde, onları çöpe atmanıza neden çamaşır suyu lekelerinden kurtulmuş olacaksınız.

ÇAMAŞIR SUYU LEKELERİ ÇOK BÜYÜK BİR ALANI MI KAPLIYOR?

Kıyafetlerimize bulaşan çamaşır suyu lekeleri küçük bir alanı değil de çok büyük bir alanı etkilediyse, biraz önce anlattığımız yöntem belki işe yaramayabilir.

Bu aşamada kullanabileceğiniz alternatif bir yol daha var.

Kıyafetlerinizi tamamen ağartmayı denemek de işe yarayabilir.

Çamaşır Suyu Kabusuna Son! Artık Çamaşır Suyu Bulaşmış Kıyafetleri Çöpe Atmaya Gerek Yok! - Resim : 3

Bu aşamayı gerçekleştirirken lastik eldivenlerinizi giyin ve bir kova suyun içerisini su ile doldurun. Daha sonra bir şişe kapağından fazla olmayacak kadar suyun içerisine çamaşır suyu ilave ediyoruz.

Daha sonra çamaşır suyu lekesi olan kıyafetimizi kovanın içerisinde istediğimiz rengi yakalayana kadar çevirmeye devam ediyoruz.

Bu işlemin ardından kovayı boşaltıyoruz ve tekrardan su ile dolduruyoruz. Ardından 50 mililitre kadar %3 hidrojen peroksit ekliyoruz ve kıyafeti kovanın içerisine atıyoruz. Eklediğimiz hidrojen peroksit, ağartıcıyı nötralize edici bir etkiye sahiptir.

Çamaşır Suyu Kabusuna Son! Artık Çamaşır Suyu Bulaşmış Kıyafetleri Çöpe Atmaya Gerek Yok! - Resim : 4

Daha sonra yaklaşık 30 dakika kadar beklettiğimiz kıyafeti soğuk su ile duruluyoruz. Sonra da hep yıkadığımız ayarda çamaşır makinesinde yıkıyoruz.

Belirttiğimiz yöntemleri denerken her zaman önleminizi almayı unutmamanızı rica ediyoruz. Özellikle kimyasalları kullanma aşamalarında eldiven ve gerekli diğer araç gereçleri kullanmanız son derece önemlidir.

Etiketler: temizlik ürünü