Bursa, Düzce, Sakarya, Kocaeli çevresinde olanlar dikkat! Sarı kod uyarısı geldi. Tam 3 gün sürecek.

Sakarya'dan Düzce'ye kadar olan bölge için sarı kodlu uyarı yayınlandı. Uzmanlar, El Nino ve Eyyam-ı Bahur gibi olayların ardından şimdi üç gün sürecek yeni bir felaketin yaklaştığına dikkat çekiyor. Durumun ciddiyetini vurgulayan uzmanlar, bu tür durumlarda önlem almanın önemini olduğuna dikkat çekiyor. işte detaylar...

Bursa, Düzce, Sakarya, Kocaeli çevresinde olanlar dikkat! Sarı kod uyarısı geldi. Tam 3 gün sürecek.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte, Sakarya Valiliği tarafından vatandaşlar uyarıldı. Yapılan acil uyarıda, vatandaşların dikkatli olmaları ve sıcak hava koşullarına karşı gerekli önlemleri almaları gerektiği vurgulanıyor. Detaylar haberimizde..

 

HAVA SICAKLIĞI 10 DEREDE BİRDEN FIRLAYACAK

Valilik, sıcaklıkların aniden yükseleceğini ve vatandaşların evde kalmaları gerektiğini vurguladı. Meteoroloji verilerine göre, Sakarya’da hava sıcaklıklarının 8-10 derece mevsim normallerinin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle, güneş çarpması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

 Bursa, Düzce, Sakarya, Kocaeli çevresinde olanlar dikkat! Sarı kod uyarısı geldi. Tam 3 gün sürecek. - Resim : 2

ÇEVRE İLLERE DE UYARI YAPILDI

Ayrıca, Kocaeli, Bursa, İstanbul ve Düzce gibi illerin de bu durumdan etkileneceği belirtiliyor. Kronik hastalığı olan ve yaşlı kişilerin ise mümkünse hafta sonuna kadar evden çıkmamaları tavsiye ediliyor.