Bu ürünü sofralarınızdan eksik etmeyin! Mide kanseri riskine karşı resmen bir duvar gibi koruma sağlıyor!

Kızılcık, karakteristik mayhoş tadı ve şerbeti ile tanınan bir meyvedir. Genellikle Eylül ve Kasım aylarında hasat ediliyor. Kızılcığın sağlık açısından birçok faydası bulunuyor. Yüksek besin değeri ve içeriği sayesinde insan sağlığına olumlu etkileri vardır. İşte kızılcık meyvesinin sağlık açısından yararları...

Bu ürünü sofralarınızdan eksik etmeyin! Mide kanseri riskine karşı resmen bir duvar gibi koruma sağlıyor!

Kızılcık meyvesi için beklenen hasat zamanı nihayet geldi. Eylül ve kasım aylarında toplanan kızılcık, sahip olduğu besin değerleriyle büyük ilgi görüyor. Hem çiğ hem de kurutulmuş olarak tüketilen kızılcık, adeta protein açısından zengin bir deposu olarak öne çıkıyor.

Kızılcığın insan sağlığı açısından birçok faydası bulunuyor. En birincil faydası idrar yolu enfeksiyonuna karşı birebir diyebiliriz. Mesane ve idrar yolu üzerinde enfeksiyon oluşturan bakterilerin önlenmesini sağlıyor. 

 Bu ürünü sofralarınızdan eksik etmeyin! Mide kanseri riskine karşı resmen bir duvar gibi koruma sağlıyor! - Resim : 2

KALP SAĞLIĞINA BİREBİR

Ayrıca bu protein deposu meyve içinde barındırdığı mineral ve vitaminler sayesinde kalp sağlığını olumlu etkileyerek kalp hastalıklarına karşı doğal kalkan olarak biliniyor. 

 

Kızılcığın bir diğer önemli faydası ise mide ülseri ve mide kanseri riskini azaltması denebilir. Besin maddeleri açısından zengin olan kızılcık tüketildiğinde midedeki bakterilerin büyümesini engelliyor. Bu meyvenin içinde bol miktarda bulunan C vitamini ise bağışıklığı güçlendirerek vücudun kolajen üretmesini sağlıyor. 

KIZILCIĞI FAZLA TÜKETMEYİN!

Eğer kızılcık fazla tüketilirse bazı yan etkiler de görülebilir. Özellikle fazla kızılcık suyu tüketilirse böbrek taşı oluşumuna, ishal ve kusmaya neden olur. Ayrıca kızılcık meyvesi ilaç ile etkileşime girebilir ve ilacı daha güçlü hale getirebilir. Bu nedenle kan sulandırıcı ilaç kullananlar doktorunuza danışarak kızılcık tüketmeniz önerilmektedir.

Bu ürünü sofralarınızdan eksik etmeyin! Mide kanseri riskine karşı resmen bir duvar gibi koruma sağlıyor! - Resim : 3