Borcu olanlara kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6 ay ertelemeli borç kapatma kredisi müjdesi verildi!

Kabine toplantısı sonrasında alınan yeni kararları duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan destek ödemelerinin yatırılacağını duyurdu. Verilen borç kapatma kredisi müjdesi için ise Halkbank başvuruları almaya başladı.

Borcu olanlara kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6 ay ertelemeli borç kapatma kredisi müjdesi verildi!

Kasım ayının düzenlenen ilk kabine toplantısı dün akşam yani 7 Kasım 2022 Pazartesi günü itibari ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı. Yapılan toplantı ile alınan kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ulusa sesleniş konuşması ile ilan ederken milyonlarca kişiye sosyal yardım müjdesi verildi. 

Bir önceki kabine toplantısında açıklanan borç kapatma kredisi başvurusu için başvuru ekranı açıldı. Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının sonrasında yaptığı konuşmasına milyonlarca kişiye hem sıfır faizli destek kredisi müjdesi vermiş hem de 6 ay ertelemeli düşük faizli borç kapatma kredisi desteği verileceğini ilan etmişti. Başvuru ekranı açıldı. 

HALKBANK ESNAF KREDİSİ İLE GİRİŞİMCİLERE, GENÇLERE FAİZSİZ DESTEK KREDİSİ! 

Yüksek faize karşı olduğunu her zaman dile getiren ve faiz oranlarını daha da indirmeye devam edeceklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yaptığı konuşmasında "Genç girişimcilerimizin sıfır faizli kredi limitini 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltirken, yaş sınırını da 30'dan 35'e çıkartıyoruz. Halkbank'tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza 6 aya kadar geri ödemesiz 36 aya kadar vadeli yüzde 4 faizli krediyle borcunu tasfiye imkanı sağlıyoruz" diyerek 300 bin lira sıfır faizli kredi ve 6 ay ertelemeli borç kapatma kredisi vereceklerini ilan etmişti. 

Borcu olanlara kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6 ay ertelemeli borç kapatma kredisi müjdesi verildi! - Resim : 1

HALKBANK BORÇ KAPATMA KREDİSİ NEDİR, KİMLERE VERİLİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan borç kapatma kredisi de büyük heyecan yaratırken kredinin Halkbank üzerinden verilen esnaf kredilerinden çeken ancak borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşen esnaflara verileceği belirtildi. Söz konusu kredi paketinin yoğun ilgi görmesi üzerine kapsamı konusunda çalışma sinyali verilirken tüm vatandaşları kapsayacak genel bir borç yapılandırma müjdesi verilip verilmeyeceği de merak konusu oldu. 

Hatırlanacağı üzere son borç yapılandırma müjdesi pandemi döneminde verilmiş, bankalara kredi ve kredi kartı borcu olan kişilere borçlarını öteleme ve vadeyi uzatarak baştan yapılandırma imkanı sunulmuştu. Ekonomik olarak zorlu günler geçiren vatandaşlar borç kapatma kredisi ve 60 ay vadeli borç yapılandırma kredisi verilmesini talep ederken bu sayede bütçelerini rahatlatmak ve kara listeden çıkmak isityorlar.