Bu tarihe dikkat! Felaketin biri bitiyor üçü geliyor! O tarihte ortalık karışacak: Balkanlar, Afrika, Basra...

Türkiye'de yaz mevsimi, sıcak hava dalgalarının etkisiyle hissedilmeye devam ediyor. Bu sefer, Afrika ve Basra'dan gelen yeni ataklarla birlikte sıcaklık daha da yükselecek. Meteorolojik kaynaklar, bu durumu tarih vererek açıkladı. Belirtilen tarihten itibaren ülke genelinde etkisi hissedilecek üç ayrı sıcak hava dalgası bekleniyor.

Bu tarihe dikkat! Felaketin biri bitiyor üçü geliyor! O tarihte ortalık karışacak: Balkanlar, Afrika, Basra...

Ülke genelinde etkisini gösterecek olan olaylar yeniden gündeme geldi. Biri bitti derken diğer başlıyor, fakat bu kez 3'ü birden etkisini gösterecek. Meteorolojik kaynaklar tarafından gelen açıklamaya göre o tarihten itibaren etkili olacak. Uzmanlar belirli saat aralıklarında dışarı çıkılmamasını öneriyor.

SICAK HAVA DALGASI GELİYOR

Yaz mevsimi başından itibaren etkisini gösteren sıcak hava dalgaları bitmek bilmiyor. 3 ay boyunca El Nino ile başlayan sıcaklıklar yerini Eyyam-ı Bahur'a bırakırken, son olarak da Basra sıcaklıkları etkisini gösterdi. Arada sırada Balkanların etkisiyle birlikte serinleyen vatandaşlar tam olarak istediği serinliğe ulaşamadan yeni bir sıcak hava dalgası gündeme geliyor.

Meteorolojik kaynaklar tarafından son paylaşılanlara göre bu kez biri gidiyor üçü birden geliyor. Afrika ve Basra'dan yola çıkan sıcak hava dalgalarıyla Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgalarının etkisini göstermesi bekleniyor. Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası olsa da sıcaklıklara karşı pek etkili olmayacağı belirtiliyor.

AFRİKA VE BASRA NEFES ALDIRMIYOR

Sosyal medya üzerinden sürekli olarak hava durumuna dair paylaşımlarda bulunan Hava Forum, son paylaşımı ile dikkat çekti. Sıcaklıkların düşmeye başladığı günlerde vatandaşlara kötü haberi verdi. Sıcak hava dalgalarının ülkeyi terk etmesiyle serinliği tadacak olan vatandaşlar yeniden kavrulacak. Afrika ve Basra'dan yola çıkan sıcak hava dalgalarıyla dereceler yeniden yükseliyor.

Bu tarihe dikkat! Felaketin biri bitiyor üçü geliyor! O tarihte ortalık karışacak: Balkanlar, Afrika, Basra... - Resim : 1

Hava Forum'un paylaşımında ise, "Afrika ve Basra'dan bir türlü kurtulamadık. 29-31 Ağustos civarı için ülkemize doğru Basra ve Afrika karışımı yeni bir sıcak hava geliyor. Yola çıktı. Balkanlar bastırıyordu ancak gücü yetmeyecek gibi duruyor. Maalesef yine sıcak ve nemli havalar bizi bekliyor..." ifadeleri yer aldı.