Binlerce Vatandaşı İlgilendiren Müjde Az Önce Resmi Gazete'de yayınlandı! PTT'den Ödeme İade Kararı! Başvurana 1000, 2000, 3000 TL ödenecek

Resmi Gazete'de yayımlanan karar neticesinde 1000, 2000 ve 3000 TL'lik ödeme yapılacak! Ödemeler PTT'den yapılacak. Pandemi cezaları geri ödeniyor. Başvurular başladı, 31 Aralık 2024'e kadar geçerli.

Binlerce Vatandaşı İlgilendiren Müjde Az Önce Resmi Gazete'de yayınlandı! PTT'den Ödeme İade Kararı! Başvurana 1000, 2000, 3000 TL ödenecek

Pandemi kriziyle beraber vatandaşlar özgürlüklerinden feragat ederek hastalığın yayılmaması için çaba gösterdi. Buna karşılık bazı vatandaşlar bu süreçte getirilen yasaklara uymadı. Yapılan yeni düzenlemeyle cezaya çarptırılan ve verilen para cezasını ödeyen  vatandaşlar ödedikleri meblağları devletten geri alabilecek Peki nasıl ödemeler geri alanacak? Pandemi cezaları nasıl geri alınır?

11 MART 2020'DEN BAŞLIYOR

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan tebliğ ile koronavirüs salgının ilk kez görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden 9 Kasım 2022 tarihine kadar geçen dönemde, tahsil edilen cezalardan vazgeçildiği bildirildi.

Ödenen cezalar, tahsilatı yapan idari birime 31 Aralık 2024 tarihine kadar yapılacak başvurunun ardından iade edilecek. Toplam iade tutarı ise 309 milyon lirayı bulacak.

 Binlerce Vatandaşı İlgilendiren Müjde Az Önce Resmi Gazete'de yayınlandı! PTT'den Ödeme İade Kararı! Başvurana 1000, 2000, 3000 TL ödenecek - Resim : 2

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Öncelikle Resmi Gazete'de yayımlanan başvuru dilekçesi doldurulmalı.

Eğer varsa idari yaptırım karar tutanağı ile ödeme belgesinin birer örneği de dilekçeye eklenerek 31 Aralık 2024 tarihine kadar ödemenin yapıldığı idari birime başvurulması gerekiyor.

Başvurular, ödemenin vergi dairesine veya vergi dairesi adına banka/PTT'ye yapılmış olması halinde, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet adresi www.gib.gov.tr üzerinden yapılabileceği gibi ödemenin yapıldığı vergi dairesine doğrudan veya posta yoluyla ya da diğer vergi daireleri aracılığıyla yapılabilir.

Eğer ödemeler cezayı veren birime hizmet veren muhasebe birimine, malmüdürlüğüne veya defterdarlık muhasebe müdürlüğüne yapılırsa, ödemenin yapıldığı muhasebe birimine doğrudan veya posta yoluyla ya da diğer muhasebe birimleri aracılığıyla başvurular yapılabilir.

 

Etiketler: PTT, ödeme, e-devlet