Bilim insanlarından yeni aşı çalışması! Covid- 19 ve grip aşısı tek dozda yapılacak! 180 gönüllü bulundu!

Milyonlarca vatandaşın hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüs ve kış aylarının gelmesi ile birlikte artan grip vakaları, bilim insanlarını aşı çalışmaları konusunda harekete geçirdi.

Bilim insanlarından yeni aşı çalışması! Covid- 19 ve grip aşısı tek dozda yapılacak! 180 gönüllü bulundu!

2019 yılının sonunda Çin’in Wuhan kentinde görülen ve 2020 yılının başı itibari ile tüm dünyaya yayılım gösteren koronavirüs, kısa süre içerisinde dünya düzeninin değişmesine sebep oldu. Dünya Sağlık Örgütü tarafından “salgın” olarak adlandırılan ve bu kapsamda da ülke yönetimlerinin gümrük kapılarını kapatmalarına, ülke sınırları içerisinde sokağa çıkma yasağı uygulamalarını yürürlüğe koymalarına sebep olan koronavirüs, oldukça kısa bir zaman içerisinde milyonlarca vatandaşın hayatını kaybetmesine sebep oldu.

Virüsün görüldüğü ilk yıl içerisinde henüz aşı çalışmalarının tamamlanmamış olması ve diğer salgın önlemlerinin yeterli gelmemesi sebebi ile uygulanan sokağa çıkma yasakları, salgının can kaybının yanı sıra ekonomik kayıplara da yol açmasına sebebiyet verdi. Ülkemizi de derinden etkileyen bu durum, bilim insanlarının keşfettikleri aşılar ve diğer önlemlerin de arttırılması ile birlikte son dönemlerde etkisini bir hayli azalttı.

Bugün vefat sayılarının dibe çekildiği görülen hatta ülke yönetimlerinin gündemlerinde dahi yer almayan koronavirüs salgını, kış aylarının gelmesi ve vücut bağışıklıklarının düşmesi ile birlikte tekrar kendisini hissettirmeye başladı. Kaynaklardan gelen haberlere göre vaka sayılarının gün geçtikçe arttığı ve bu tabloya gribal enfeksiyonların da eşlik ettiği bilgisi kaydedildi.

Koronavirüsün varlığı ve gribal enfeksiyon vakalarının artması sebebi ile harekete geçen bilim insanları hem grip aşısını hem de koronavirüs aşısını aynı iğnede, tek dozda yapabilmek adına harekete geçti. Virüs aşısının da mucitleri olan BioNTech ve Pfizer, aşı çalışmalarına ilişkin önemli bilgiler verdi.

TEK DOZDA İKİ AŞI!

Bilim insanlarından yeni aşı çalışması! Covid- 19 ve grip aşısı tek dozda yapılacak! 180 gönüllü bulundu! - Resim : 1

Bilim dünyasından gelen bir haber hem koronavirüs hem de grip aşılarına ilişkin önemli bir adımın atıldığını gösterdi. BioNTech ve Pfizer firmalarını harekete geçiren hastalıklara karşı yeni bir aşı çalışmasının başlatıldığı ve Covid- 19 ile grip aşısının tek doza indirgenmesi için klinik çalışmalara start verildiği bilgisi kaydedildi.

180 GÖNÜLLÜYE UYGULANDI!

Gelen açıklamalara göre ilgili yeni aşının hem Covid- 19 virüsüne hem de 4 farklı grip virüsüne karşı koruma sağlayacak olan antikorlardan oluştuğu bildirildi. Amerika’da 18- 64 yaş aralığında bulunan toplamda 180 gönüllüye ilk dozun uygulandığını ifade eden şirketler, gönüllülerin 6 ay boyunca takip edileceğini ve hastalıklara karşı bağışıklık oranlarının inceleneceğini açıkladılar.

Etiketler: covid-19 aşısı