Beyin Sağlığı için Faydası Kanıtlandı! O Besin ile Unutkanlığı Doğal Yollarla Gidermek Mümkün!

Vücudumuzun bilişsel ve fiziksel kontrol merkezi olan beyin en değerli organımızdır. İlerleyen yaşlara doğru zindeliğini koruyabilmek ve yüksek performans elde edebilmek için beynimizi her an aktif tutmak gerekir. Beslenme tarzını değiştirerek bu mümkün hale gelir. Beyne iyi gelen besinler ve detayları haberimizde…

Beyin Sağlığı için Faydası Kanıtlandı! O Besin ile Unutkanlığı Doğal Yollarla Gidermek Mümkün!

İlerleyen yaşa rağmen zihnin daha berrak ve sağlıklı olmasının yediğimiz yiyeceklerle etkisi kanıtlanmıştır. Kişinin tükettiği besinler vücut sağlığını etkilediği gibi beyin fonksiyonlarındaki aktifliği de doğrudan etkiliyor. Vücuda alındığında beyin sağlığını koruyan genç ve dinamik hale getiren yiyeceklerin başında ceviz gelir. Cevizin beyin sağlığına olan etkisi klinik araştırmalarla da kanıtlanmıştır. Görüntüsüyle de beyine benzetilen cevizin özellikle ilerleyen yaşlarda etkisi altına alan Alzheimera büyük bir koruyucu oluşturduğu biliniyor.

"Alzheimer'ı Geciktirir ve Unutkanlığı Önler"

Alzheimer kişinin zamanla zihinsel fonksiyonlarının yavaşlaması ve unutkanlık hastalığının gün yüzüne çıkması anlamına gelir. Bu şekilde beslenme oluşabilecek unutkanlık riskini de en aza indirir. Araştırmalar gün içerisinde düzenli olarak tüketilen cevizin hafızayı geliştirici etkisi olduğunu gösteriyor. Daha keskin ve kıvrak bir zeka için içerisinde Omega-3 yağ asitleri bol bulunan ceviz bir avuç tüketilebilir. 2022 yılında Nutrients adı verilen dergide düzenlenen çalışma ile cevizin Alzheimer'a karşı bir engel oluşturduğu ve stres hormonundan da koruduğu ortaya çıkmıştır.

Akdeniz Diyeti ile Beyin Sağlığını Destekleyin!

Beyin Sağlığı için Faydası Kanıtlandı! O Besin ile Unutkanlığı Doğal Yollarla Gidermek Mümkün! - Resim : 1

Beyin sağlığını koruyabilmek etkisi kanıtlanmış diyetlerle de mümkündür. Akdeniz tipi beslenme adı verilen MIND diyeti ile uzun süreli beyin sağlığı koruma altına alınır ve hipertansiyon riskinin de önüne geçilir. Bu beslenme şeklinde özellikle Omega-3, folat bileşenlerinin yoğun olduğu antioksidan bir özellik sunan yiyecekler ön plana çıkar. 10 farklı kategoriyi içeren bu diyet içerisinde kabuklu yemişler ön plandadır.

Yapılan araştırmalar hafta boyunca tüketilecek yarım fincan kuruyemişin vücut sağlığına fayda sunduğu, lif oranı yüksek olduğu için de içindeki protein dengesini de koruduğu tespit edilmiştir.

Cevizin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Düzenli olarak uygulandığında etkisi görülebilecek bu diyette muhakkak ki zihinsel fonksiyonları hareketlendirecek ceviz de yer alabilir. Bilişsel olarak yaşanabilecek bozukluklar ve zihnin işlevselliğini kaybetmesi bu yolla kontrol altına alınır. Ceviz içerisinde E vitamini, Selenyum, Polifenol, Folat ve Melatonin gibi çok sayıda bileşeni barındırır. Antioksidan özelliği ile vücut sağlığını destekler. Omega 3 açısından oldukça zengindir.

Cevizin sağlığa faydaları:

●     Bellek gelişimini destekler.

●     İleri boyutlu Tip 2 diyabet hastalığına koruyucu kalkan oluşturur.

●     Alzheimer'ın ileri boyutlara varmasını engeller ve bilişsel bulanıklığı yavaşlatır.

Etiketler: ceviz, beyin sağlığı