Beyaz saçlara son: 20 dakikada saçlarınızın rengini değiştiren doğal yöntem! 20 dakika uygulayın, saçlarınızın rengi değişsin!

Saçlara iyi gelen maskeler, saçların ihtiyacı olan besinleri, nemini ve parlaklığını sağlayan doğal malzemelerden oluşur. Bu maskeler, saç dökülmesini önlemek, saçları güçlendirmek ve canlandırmak için evde kolayca hazırlanabilir. İşte saçlara iyi gelen bazı maskeler...

Beyaz saçlara son: 20 dakikada saçlarınızın rengini değiştiren doğal yöntem! 20 dakika uygulayın, saçlarınızın rengi değişsin!

Beyaz saçlar, hem yaşlanmanın hem de stresin bir sonucu olarak ortaya çıkabilir. Beyaz saçları boyamak yerine, doğal yöntemlerle saçlarınızın rengini değiştirmek ve nemlendirmek istiyorsanız, sizin için birbirinden etkili maskeler hazırladık.

Beyaz saçlara son: 20 dakikada saçlarınızın rengini değiştiren doğal yöntem! 20 dakika uygulayın, saçlarınızın rengi değişsin! - Resim : 1

YUMURTA AKI: Yumurta, saç sağlığı için gerekli olan proteinler bakımından zengindir. Yumurta tüketmek saçlarınızı güçlendirdiği gibi, yumurta akını maske olarak kullanmak da saç dökülmesini ve kırılmasını önlemeye, hasarlı saçları onarmaya ve büyümeyi desteklemeye yardımcı olur. Yumurta akını tek başına veya diğer malzemelerle birlikte saçınıza uygulayabilirsiniz.

-2 yumurta alın. Yumurta aklarını sarılarından ayırın, sadece beyazlarına ihtiyacınız olacak. -2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı ekleyin. -Tüm malzemeleri birlikte çırpın ve nemli saça uygulayın. -Maskeyi 20 dakika bekletin ve ardından soğuk suyla yıkayın.

Beyaz saçlara son: 20 dakikada saçlarınızın rengini değiştiren doğal yöntem! 20 dakika uygulayın, saçlarınızın rengi değişsin! - Resim : 2

ALOE VERA: Aloe vera, sağlık ve güzellik üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle yüzyıllardır kullanılıyor. Özellikle yağlı, kıvırcık veya kırılgan, kuru saçlara çok iyi gelir. Aloe vera saçınızı nemlendirdiği gibi güçlendirip dökülmeyi de azaltır. -2 yemek kaşığı aloe veranın içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. -Malzemeleri karıştırın ve saçınızın ortasından başlayıp aşağı doğru inerek saçınıza uygulayın. Daha sonra saç derisine de tatbik edin. -Maskenin damlamasını ve saçınızın kurumasını önlemek için bir bone takıp kafanıza bir havlu sarın. -Maskeyi 30 dakika saçınızda tutun ve ardından saçınızı yıkayın.

PALMİYE YAĞI: Palmiye yağı, aktarlarda ve doğal ürün satışı yapılan mağazalarda bulabileceğiniz bir yağdır. Palmiye yağı, saçları nemlendirerek ve saç köklerini besleyerek saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olur. Palmiye yağının bu faydasından yararlanmak için şu adımları izleyebilirsiniz: Palmiye yağını hafifçe ısıtın, ancak çok sıcak olmamasına dikkat edin, ılıması yeterli olacaktır. Ardından ısıtılmış palmiye yağını saç derinize masaj yaparak yedirin. Saçınızı bir bone veya duş bonesiyle kapatın ve en az bir saat bekletin. Sonra saçınızı her zamanki gibi yıkayıp durulayarak saçınızı yağdan arındırın. Haftada bir kez bu işlemi yapabilirsiniz.

Beyaz saçlara son: 20 dakikada saçlarınızın rengini değiştiren doğal yöntem! 20 dakika uygulayın, saçlarınızın rengi değişsin! - Resim : 3

HİNT YAĞI MASKESİ MALZEMELER: 2 yemek kaşığı Hint yağı 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ya da badem yağı NASIL HAZIRLANIR? Tüm malzemeleri cam bir kaba aktarın. Karışımı bir kaşık veya spatula ile iyice karıştırın. NASIL UYGULANIR? Saçınızı iyice tarayıp açın. Hazırladığınız karışımı saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Saçlarınızı bir bone veya duş bonesi ile kapatın ve en az bir saat bekletin. Bekleme süresinin sonunda saçınızı her zaman yıkadığınız şekilde yıkayarak iyice durulayın. Haftada bir kez bu maskeyi uygulayabilirsiniz.

Beyaz saçlara son: 20 dakikada saçlarınızın rengini değiştiren doğal yöntem! 20 dakika uygulayın, saçlarınızın rengi değişsin! - Resim : 4

SAÇLARINIZ İÇİN BESLENİN Saçlarınızı içerden beslemek için doğru beslenme çok önemlidir. İyi şekilde beslenmediğinizde saçlarınız yeteri kadar beslenemez ve uzaması yavaşlar. Özellikle kadınlarda sıklıkla görülen kansızlık problemi de saçların uzamasını yavaşlatır. Her gün saçlarınız için gerekli olan vitamin ve minerallerden yeteri kadar aldığınıza emin olun E vitamini, cilt ve saç bakımında son derece önemli bir role sahiptir. E vitamininin temel görevleri arasında hücre yenilenmesi sürecini hızlandırmak bulunur. Folik asit, saçların parlaklığının ve yumuşaklığının korunmasında büyük rol oynayan bir vitamindir A vitamini, saç derisinin saç köklerini ve tellerini beslemek için gerçekleştirdiği sebum üretimini destekler. B12 vitamini, oksijenin hücrelere taşınmasını sağlayan bir vitamindir. Kolajen üretimini hızlandıran ve destekleyen C vitamini, saç tellerinin gücünü ve ışıltısını korumakta son derece önemli bir role sahiptir.

Beyaz saçlara son: 20 dakikada saçlarınızın rengini değiştiren doğal yöntem! 20 dakika uygulayın, saçlarınızın rengi değişsin! - Resim : 5