Ben Bu Cihana Sığmazam'ın Musa Taziyev'i Cem Uçan kimdir, kaç yaşında? Musa Taziyev'i kim oynuyor? Musa Taziyev'in mesleği ne, boyu ve kilosu kaç?

Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinde Cezayir’in rakibi rolünü canlandıran Cem Uçan, başarılı ve yakışıklı bir oyuncu. Uçan, tarih ve aksiyon temalı dizilerde rol almış, özellikle Filinta ve Payitaht Abdülhamid dizilerindeki performansıyla dikkat çekmiştir.

Ben Bu Cihana Sığmazam'ın Musa Taziyev'i Cem Uçan kimdir, kaç yaşında? Musa Taziyev'i kim oynuyor? Musa Taziyev'in mesleği ne, boyu ve kilosu kaç?

Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi, Oktay Kaynarca’nın canlandırdığı Cezayir Türk’ün ağabeyinin intikamını almak için girdiği maceraları anlatıyor. Cem Uçan, oyunculuk kariyerine 2012 yılında “Acayip Hikayeler” dizisi ile başladı. O günden beri birçok başarılı projede yer alan Uçan, son olarak “Ben Bu Cihana Sığmazam” dizisinde Musa Taziyev karakterine hayat vermektedir. Peki, Cem Uçan kimdir? Nereli, kaç yaşında, boyu kaç? İşte Cem Uçan’ın biyografisi.

Ben Bu Cihana Sığmazam'ın Musa Taziyev'i Cem Uçan kimdir, kaç yaşında? Musa Taziyev'i kim oynuyor? Musa Taziyev'in mesleği ne, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 1

Cem Uçan kimdir?

Cem Uçan, 23 Şubat 1987’de İstanbul’da doğdu. İlkokul ve ortaokul eğitimini İstanbul’da tamamladı. Lise eğitimi için Almanya’ya gitti. Almanya’da tiyatro eğitimi aldı. Daha sonra Türkiye’ye döndü ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü bitirdi.

Cem Uçan hangi dizilerde oynadı?

Cem Uçan’ın ilk dizi deneyimi 2009 yılında Geniş Aile dizisindeki rolü oldu. Daha sonra Küçük Sırlar, Yerden Yüksek, Aşkın Bedeli gibi dizilerde rol aldı. 2014 yılında Filinta dizisinde Mustafa karakterini canlandırdı ve büyük beğeni topladı1. Filinta dizisi, Osmanlı döneminde geçen bir polisiye dizisiydi. 2017 yılında ise Payitaht Abdülhamid dizisinde Ahmet Paşa rolünü oynadı2. Payitaht Abdülhamid dizisi, Abdülhamid Han’ın hayatını ve devlet yönetimini konu alıyordu. 2020 yılında Kırmızı Oda dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldı3. Şu anda Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinde Cezayir Türk’ün rakibi rolünü oynamaktadır.

Ben Bu Cihana Sığmazam'ın Musa Taziyev'i Cem Uçan kimdir, kaç yaşında? Musa Taziyev'i kim oynuyor? Musa Taziyev'in mesleği ne, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 2

Cem Uçan hangi filmlerde oynadı?

Cem Uçan’ın sinema kariyeri de oldukça başarılı. 2010 yılında Çakal filminde başrol oynadı. Daha sonra Aşk Tesadüfleri Sever, Sen Aydınlatırsın Geceyi, Çekmeceler, Deliormanlı gibi filmlerde rol aldı. 2019 yılında ise Vurgun filminde başrol oynadı.

Ben Bu Cihana Sığmazam'ın Musa Taziyev'i Cem Uçan kimdir, kaç yaşında? Musa Taziyev'i kim oynuyor? Musa Taziyev'in mesleği ne, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 3

Cem Uçan’ın ödülleri nelerdir?

Cem Uçan, oyunculuk performansıyla birçok ödül kazandı. 2015 yılında Filinta dizisiyle Antalya Televizyon Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı. 2016 yılında ise Payitaht Abdülhamid dizisiyle Yılın Yıldızları Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.