Ben Bu Cihana Sığmazam'ın Firuze'si Pelin Akil kimdir? Ben Bu Cihana Sığmazam'da Firuze karakterini kim oynuyor? Pelin Akil kim, nereli, kaç yaşında?

Pelin Akil, 17 Nisan 1986'da İstanbul'da doğdu. Müzikal tiyatro eğitimi aldı ve birçok tiyatro oyunu, sinema filmi ve televizyon dizisinde rol aldı. Arka Sıradakiler, Suskunlar, Seksenler, Kızıl Elma, Ne Münasebet, Aile İşi, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı gibi popüler yapımlarda yer aldı. 2016 yılında oyuncu Anıl Altan ile evlendi ve ikiz kız çocukları oldu. Şu anda Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinde Doktor Firuze Turan karakterini canlandırıyor.

Ben Bu Cihana Sığmazam'ın Firuze'si Pelin Akil kimdir? Ben Bu Cihana Sığmazam'da Firuze karakterini kim oynuyor? Pelin Akil kim, nereli, kaç yaşında?

atv’nin reyting rekortmeni dizisi  Ben Bu Cihana Sığmazam yeni sezona bomba gibi giriş yapacak. Başarılı oyuncu kadrosu ile dikkatleri üzerine çeken dizide Firuze karakterini Pelin Akil canlandırıyor. Ben Bu Cihana Sığmazam Firuze kimdir? Pelin Akil kimdir? nereli? Kaç yaşında? Evli mi? İnstangram adresi ne?

 Ben Bu Cihana Sığmazam Firuze kimdir? Firuze'yi kim oynuyor?

Ben Bu Cihana Sığmazam dizinde Firuze karakterini Pelin Akil canlandırıyor. 

Ben Bu Cihana Sığmazam'ın Firuze'si Pelin Akil kimdir? Ben Bu Cihana Sığmazam'da Firuze karakterini kim oynuyor? Pelin Akil kim, nereli, kaç yaşında? - Resim : 1

Pelin Akil  kimdir?

Pelin Akil, anne tarafından Makedon göçmeni, baba tarafından ise Boşnak asıllıdır¹. İstanbul Üniversitesi Müzikal Bölümü'nde eğitimine başladı ancak ikinci sınıfta okulu bırakarak Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne geçti ve buradan mezun oldu². Tiyatro hayatına Marika'nın Serveti, Rent Müzikali, Abim Geldi, İstanbulname, Depo, Sersefil-Korkuyorum Sevgilim ve Closer gibi oyunlarla devam etti¹. Pelin Akil'in televizyon kariyeri 2007-2011 yılları arasında FOX'ta yayınlanan Arka Sıradakiler dizisiyle başladı. Zehra karakterini canlandırdığı bu dizide tanıştığı Anıl Altan ile 2016 yılında evlendi ve ikiz kızları Doğa Alin Altan ve Duru Lina Altan dünyaya geldi³. Pelin Akil ve Anıl Altan birçok projede birlikte yer aldılar. Çember, Bittin Sen ve Arka Sıradakiler bunlardan bazılarıdır⁴. Pelin Akil, sadece gençlik dizilerinde değil, farklı türlerdeki yapımlarda da boy gösterdi. Kurt Kanunu adlı romandan uyarlanan aynı isimli dizide Ballı Naciye rolünü oynadı¹. Osmanlı Tokadı adlı fantastik dizide Irmak Güzel karakterine hayat verdi¹. Keşif adlı bilim kurgu filmiyle beyaz perdede göründü¹. Suskunlar adlı dram dizisinde Nisan rolünü üstlendi. Bu dizi Amerika'ya satılan ilk Türk dizisi oldu. Seksenler adlı dönem komedisinde Seçil karakterini canlandırdı¹. Ajan dizisi Kızıl Elma'da Furkan Palalı ile başrolü paylaştı¹. Tarihi dizi Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı'nda Isabel karakterini oynadı¹. Aşktan Kaçılmaz, Ne Münasebet, Aile İşi gibi romantik komedi dizilerinde de yer aldı¹. Oktay Kaynarca ile Ben Bu Cihana Sığmazam, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve İnadına Yaşamak gibi dram dizilerinde birlikte rol aldı.

 

Ben Bu Cihana Sığmazam'ın Firuze'si Pelin Akil kimdir? Ben Bu Cihana Sığmazam'da Firuze karakterini kim oynuyor? Pelin Akil kim, nereli, kaç yaşında? - Resim : 2

Pelin Akil ayrıca birçok reklam filminde ve müzik klibinde de yer aldı. Uno Ekmek, Kaşmir Halı, Ülker Caramio, Bepanthol Krem ve Sleepy Bebek Bezi gibi markaların reklamlarında oynadı¹. Kolpa'nın Gurur Benim Neyime adlı şarkısının klibinde rol aldı¹. Pelin Akil, Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinde Doktor Firuze Turan rolünü oynuyor. Firuze Turan, Osmanlı Devleti'nin ilk kadın doktoru olarak tarihe geçmiş bir isimdir. Pelin Akil, bu karakteri canlandırırken hem tarihi hem de mesleki araştırmalar yaptığını söyledi. Firuze Turan'ın hayatını ve mücadelesini anlatan bu dizi, izleyiciler tarafından ilgiyle takip ediliyor.

- Pelin Akil kimdir?

Pelin Akil, 17 Nisan 1986'da İstanbul'da doğan Türk sinema, dizi ve tiyatro oyuncusudur.

- Pelin Akil kaç yaşındadır? Pelin Akil, 2023 yılı itibariyle 37 yaşındadır.

- Pelin Akil nerelidir?

Pelin Akil, anne tarafından Makedon göçmeni, baba tarafından ise Boşnak asıllıdır.

- Pelin Akil boyu kaçtır?

Pelin Akil, 1.72 metre boyundadır.

- Pelin Akil hangi dizilerde oynamıştır?

Pelin Akil, Arka Sıradakiler, Suskunlar, Seksenler, Kızıl Elma, Ne Münasebet, Aile İşi, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı ve Ben Bu Cihana Sığmazam gibi dizilerde oynamıştır.

- Pelin Akil eşi kimdir?

Pelin Akil'in eşi Anıl Altan'dır. Anıl Altan da oyuncudur.

- Pelin Akil çocukları var mıdır?

Pelin Akil'in ikiz kız çocukları vardır. Kızlarının isimleri Doğa Alin Altan ve Duru Lina Altan'dır.

- Pelin Akil hangi tiyatro oyunlarında yer almıştır?

Pelin Akil, Marika'nın Serveti, Rent Müzikali, Abim Geldi, İstanbulname, Depo, Sersefil-Korkuyorum Sevgilim ve Closer gibi tiyatro oyunlarında yer almıştır.

- Pelin Akil hangi filmlerde oynamıştır?

Pelin Akil, Su ve Ateş, Saklı, Deli Aşk, Damat Takımı ve Keşif gibi filmlerde oynamıştır.

- Pelin Akil hangi reklamlarda ve müzik kliplerinde yer almıştır?

Pelin Akil, Uno Ekmek, Kaşmir Halı, Ülker Caramio, Bepanthol Krem ve Sleepy Bebek Bezi gibi reklamlarda ve Kolpa'nın Gurur Benim Neyime adlı müzik klibinde yer almıştır.