Başak Demirtaş, DEM Parti'nin İBB adayı mı oluyor? Birilerine kazandırmayız

Tutuklu HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı iddiası gündeme geldi. Demirtaş, “Bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz.” dedi.

Başak Demirtaş, DEM Parti'nin İBB adayı mı oluyor? Birilerine kazandırmayız

DEM Parti'nin 31 Mart 2024 yerel seçimleri için İstanbul'da aday gösterip göstermeyeceği merak edilirken Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İBB adayı olacağı iddiası gündeme geldi.

İddialar sonrası Artı Gerçek'ten İrfan Aktan'ın aktardığına göre Başak Demirtaş, DEM Parti'den adaylık için herhangi bir teklif gelmediğini belirtti. 

Partimiz uygun görürse düşenebiliriz

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz.” diye konuştu.

İstanbul'da kazanmak için yarışa gireriz

Başak Demirtaş “Bu durumda birilerine kazandırmak veya kaybettirmek için değil, İstanbul'da kazanmak için yarışa gireriz ve iddialı oluruz.” dedi.